25n
25N
25N

L'Ajuntament de Mislata atén més de 30.000 consultes ciutadanes des de l'inici de l'Estat d'Alarma

El consistori té habilitat un sistema de WhatsApp per a urgències, que en l’actualitat ha atés a més de 1.200 persones amb més de 3.500 missatges instantanis enviats

L'Ajuntament de Mislata atén més de 30.000 consultes ciutadanes des de l'inici de l'Estat d'Alarma
17/04/2020 -

L’inici de l’Estat d’Alarma va suposar un canvi radical en la manera d’atendre la ciutadania. Per això, l’Ajuntament de Mislata va prendre la decisió de reforçar i ampliar els canals d’informació i comunicació que ja posseïa en l’actualitat i continuar prestant un servei d’informació directa amb tota la població, ara de forma totalment telemàtica o telefònica.

Abans de l’arribada de la COVID-19, el consistori ja disposava d’un gran sistema d’atenció telemàtica. D’una banda, a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament de Mislata (amb perfils propis en Facebook, Instagram i Twitter); per un altre, el Correu Ciutadà, del qual qualsevol persona pot fer ús mitjançant la seua adreça electrònica, i una APP per a traslladar qualsevol incidència.

A tots aquests canals, amb la crisi sanitària s’ha afegit un sistema de contacte a través de WhatsApp. Aquest canal de comunicació, per al qual s’han posat a la disposició dels veïns i veïnes de Mislata tres números de contacte, porta en l’actualitat més de 3.500 missatges enviats, atés així a més de 1.200 persones. Segons afirma l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, “la voluntat de l’equip de Govern ha estat crear un canal nou de participació i informació en el qual la ciutadania puga sol·licitar qualsevol classe d’informació i ajudar-los en aquesta situació que ens trastoca la rutina que teníem establerta.”

A més d’aquest servei de missatgeria instantània, la regidoria de Benestar Social es va proposar com a prioritat no deixar a cap persona major enrere, per la qual cosa, el personal del departament, juntament amb la regidoria de Persones Majors i la seua xarxa de voluntaris i voluntàries formada pels tutors de les diferents llars de jubilats, han realitzat ja més de 7.000 trucades telefòniques a les persones que formen aquest important sector de la població, per a saber l’estat en el qual es troben i les necessitats que puguen arribar a tenir. Segons el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “el nostre compromís amb les persones majors està sent una prioritat en aquest estat d’alarma; no podem permetre que aquelles persones que ens van cuidar a nosaltres ara es queden desateses”.

En aquest sentit, el departament de Benestar Social està informant a totes les persones majors dels recursos dels quals disposen, com és el programa “Menjar a casa”, els establiments d’alimentació que fan repartiment a domicili o el nou programa “Connecten-dos”, en el qual es posa a la disposició de les persones majors un treballador o treballadora perquè puguen fer-los la compra de productes bàsics i de farmàcia i portar-la-hi a casa.

En total, sumant totes les consultes que s’han realitzat per part de la ciutadania, a través de qualsevol dels canals de comunicació i informació, i les assistències que han partit des de la mateixa administració, són ja més de 30.000 les consultes ateses per l’Ajuntament de Mislata des de l’inici de l’Estat d’Alarma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 19 =