25n
25N
25N

El MAC de Mislata celebrarà la seua setena edició del 10 al 19 de maig

El festival omplirà els carrers de teatre, circ, dansa i música

El MAC de Mislata celebrarà la seua setena edició del 10 al 19 de maig
06/05/2019 -

Després de sis edicions programant a les millors companyies nacionals i sumant notables èxits de públic, el MAC (Mislata Art al Carrer) s’ha consolidat com un dels festivals d’arts escèniques de referència en la Comunitat Valenciana. L’aposta de l’Ajuntament de Mislata per traure la cultura dels teatres al carrer i universalitzar el seu consum ha fet efecte, fins al punt de convertir-se en un dels esdeveniments municipals més esperats per la ciutadania.

És per això que el Consistori ha anunciat ja les dates i el cartell de la qual serà la setena edició del MAC, que se celebrarà del 10 al 19 de maig, concentrada com en anys anteriors en dos caps de setmana, de divendres a diumenge, replets d’actuacions al carrer -en diferents punts de la ciutat- i amb espectacles d’accés lliure i gratuït. Com explica l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, aquest és el principal objectiu del MAC, “acostar les arts escèniques a tots els públics, també als quals no solen ser consumidors de cultura o als quals no poden permetre’s pagar una entrada per a veure a companyies teatrals d’aquest nivell”.

L’organització repetirà una vegada més la fórmula que tan bé ha funcionat en les seues edicions anteriors, amb una clara aposta pels criteris de qualitat de les seues propostes escèniques. Més d’una quinzena de companyies de primer nivell arribades des de tots els racons del país presentaran els seus nous espectacles als carrers de Mislata. El públic del MAC tindrà enguany l’oportunitat de gaudir entre altres d’espectacles com el de Vaivé Circ -una companyia andalusa amb el premi Nacional de Circ i que obrirà el festival-, l’actuació dels bascos Lurrak -una de les millors companyies que mescla totes les disciplines artístiques-, l’espectacle de la companyia UpArte (Múrcia) -una companyia de circ contemporani que conjumina teatre amb acrobàcies i tècniques circenses- o l’espectacle que tancarà el festival de la companyia Falten 7 -amb artistes de diverses nacionalitats que ens presentaran el treball que ha obtingut el premi Feten 2019 al millor espectacle de carrer-.

A més, els més xicotets també tindran el seu moment de protagonisme durant el festival, amb MAC Escolar i MAC al Pati, unes sessions especialment dirigides a ells, amb la finalitat de fomentar també la cultura entre els xiquets i xiquetes. I enguany torna el MAC Pro, una jornada de debat per a professionals de les arts escèniques, gestors culturals i organitzadors d’altres festivals, però a la qual també podrà assistir qualsevol persona interessada en aquest sector.

També en l’edició d’enguany, el MAC continuarà amb els concerts per a públic familiar en l’emblemàtic Hort de Sendra. En aquesta ocasió serà el dissabte 18 de maig al matí, una jornada que inclourà tallers circenses per als més xicotets i l’actuació de l’artista andalusa Carmen Boza.

Tota la informació del festival (companyies, espectacles, horaris, plans d’ubicació, etc.) estarà disponible en la web pròpia del festival (www.macmislata.es) i en una aplicació per a dispositius mòbils del MAC, que s’activarà en els pròxims dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 7 =

museo prehistoria