caixa popular

Mislata aprofita la Fira del Medi ambient per a promocionar el consum de productes ecològics i de temporada

La Regidoria de Medi Ambient i Nemasa reuneixen en l’avinguda a centenars d’escolars en la setena edició de la seua campanya de conscienciació

Mislata aprofita la Fira del Medi ambient per a promocionar el consum de productes ecològics i de temporada
10/05/2018 -

La Fira de Medi ambient de Mislata s’ha convertit en una de les cites més multitudinàries del calendari anual d’activitats de la ciutat. Set anys en els quals l’Ajuntament i l’empresa pública Nemasa no han deixat de conscienciar a la ciutadania -especialment als més xicotets- sobre la necessitat de cuidar i respectar el nostre entorn, a més de la importància de separar els residus i reciclar-los correctament.

Molts centenars de veïns i veïnes estan passant hui per l’avinguda Gregorio Gea, enfront del Centre Cultural, per a participar en les activitats i tallers d’aquesta Fira del Medi Ambient. Pel matí la Fira ha estat dirigida als escolars de Primària dels col·legis de Mislata i, ja a la vesprada, estarà oberta al públic en general. La jornada finalitzarà al voltant de les huit de la vesprada amb el sorteig d’una bicicleta entre tots els assistents, per a fomentar també la mobilitat sostenible.

En l’edició d’enguany, a més de la temàtica sobre el reciclatge que s’aborda tots els anys, l’Ajuntament ha volgut posar èmfasi en l’agricultura ecològica, promocionant els horts urbans del municipi i conscienciant sobre la importància de consumir productes de temporada i ecològics. En aquest sentit, els xiquets i xiquetes que han acudit a la fira pel matí han pogut gaudir d’una obra de teatre, protagonitzada per uns peculiars personatges anomenats Sra. Bajoqueta i Sr. Pinyol, que tractava sobre aquest tipus d’agricultura i el reciclatge, han tractat el tema del compostatge per a poder-ho treballar en els seus col·legis i s’han confeccionat unes maraques amb terra i llavors per a realitzar una batalla de ritmes amb l’ajuda de Nemasín.

A més, la fira consta de tres espais on es treballen aspectes relacionats amb el medi ambient. El primer d’ells és un espai per a conscienciar de la situació que viu el món actualment i de la problemàtica de l’aigua, conseqüència de les accions perjudicials que s’estan duent a terme en matèria mediambiental. Allí, el públic participant coneix estratègies i solucions per a poder fer-los front, i per tant, respectar, cuidar el nostre entorn i contribuir a millorar el medi ambient. Un altre dels espais fa referència a la utilització dels diferents contenidors existents en el municipi per a reciclar, posant l’accent en el contenidor marró destinat al reciclatge de matèria orgànica i coneixent els avantatges de la seua utilització. I finalment, un tercer espai més lúdic i d’oci utilitza els jocs com a eina per a aprendre a través d’ells la importància de la reutilització i el reciclatge.

L’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la regidora de Medi ambient, María Luisa Martínez Mora, i el gerent de l’empresa pública, Fernando Díaz, també han volgut participar i acompanyar als escolars en la Fira. Martínez Mora afirmava que en el tema de medi ambient “és molt important la conscienciació des de ben xicotets i els xiquets i xiquetes estan encantats d’aprendre jugant”. Tots ells han destacat l’esforç que l’Ajuntament realitza cada any per a aconseguir una ciutat cada vegada més sostenible i compromesa amb el Medi ambient.

Finalment, la regidoria de Medi ambient i Nemasa han llançat una nova edició de la campanya “A Mislata, reciclar té premi”, una màquina instal·lada en la porta del Centre Cultural i a partir de demà en la porta de l’empresa pública, per a incentivar el reciclatge de botelles de plàstic, llandes, mòbils, piles o taps. Els veïns poden dipositar allí els seus residus a canvi d’uns punts, “nemasines”, que posteriorment es podrán canviar per regals.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris