25n
25N
25N

Mislata anuncia mesures i recomanacions extraordinàries per a garantir la prevenció i seguretat a partir de demà

Gràcies a la intervenció de l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, amb la Delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, els mislaters i mislateres podran utilitzar el parc de Capçalera de València per a passejar i practicar esport

Mislata anuncia mesures i recomanacions extraordinàries per a garantir la prevenció i seguretat a partir de demà
01/05/2020 -

La ciutat de Mislata, amb prop de 45.000 habitants en poc més de dos quilòmetres quadrats, és la ciutat amb major densitat de població d’Espanya i la segona d’Europa. En aquest context, l’inici de la desescalada i la imminent posada en marxa del desconfinament de la població és un gran repte a afrontar. És per això que, a part de les normes d’obligat compliment que ha establit el Govern d’Espanya, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, sobre la base de les competències que la llei li atribueix i mirant pel benestar dels mislaters i mislateres, ha decidit llançar un paquet de mesures i recomanacions extraordinàries amb la finalitat d’alleujar eixa desescalada i garantir la seguretat i les mesures de prevenció. Bielsa assenyala que “amb la densitat de població més alta d’Espanya i la segona d’Europa tenim per davant un gran repte com a ciutat, però si tota la ciutadania respectem amb responsabilitat les normes i les recomanacions aconseguirem una desescalada reeixida”

Com afirma Bielsa, “són recomanacions complementàries a les normes d’obligat compliment decretades pel Govern d’Espanya i que ens ajudaran a garantir la seguretat de tots i totes. Hem de ser conscients que som més de 22.000 habitants per quilòmetre quadrat i si volem que la desescalada siga reeixida hem de posar tots de la nostra part; el govern municipal som conscients d’això i estem treballant duro perquè així siga”.

Entre les recomanacions es troba la de caminar i passejar sempre per les zones o voreres de la dreta, és a dir, imitant el sentit de la circulació dels vehicles per a no provocar col·lapses i permetre així les distàncies de seguretat (una recomanació que es podria convertir en obligació en cas de no respectar-la de manera majoritària).

El límit de velocitat serà de 30km/h per a la circulació de vehicles en tot el terme municipal i, a més, es dóna prioritat de circulació per a esportistes per totes les calçades de la ciutat.

També es prohibeix la circulació i es tanca al trànsit un carril d’una de les artèries principals de la ciutat, l’Avinguda Gregorio Gea, per a dedicar-lo al passeig i fer esport els diumenges i festius (es podria ampliar a més dies si fóra necessari en les següents fases de desescalada).

Així mateix, s’estableix un circuit biosaludable de 6km per a fer esport i passejar de manera segura, prohibint-se la circulació del trànsit rodat en la zona des de les 6 a les 23 hores.

Igualment, a instàncies de l’Ajuntament de Mislata i després de l’autorització emesa per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, es permetrà la utilització per part dels mislaters i mislateres del Parc de Capçalera, pertanyent a la ciutat de València, des de Mislata fins al pont Nou d’Octubre. Es permetrà la seua utilització tant per a passejar com per a fer esport i així alleujar la saturació d’altres zones i poder complir amb les normes de seguretat i prevenció.

I, d’altra banda, el principal pulmó verd de la ciutat, el Parc de la Canaleta, s’obrirà a partir del diumenge únicament per als majors de 70 anys i persones dependents. Són més de 10.000 les persones majors a Mislata i d’aquesta forma podran realitzar els seus passejos de forma més tranquil·la en els horaris establits per a ells, és a dir, de 10 a 12 hores del matí i de 19 a 20 hores de la vesprada.

També, a part de les mascaretes que l’Ajuntament distribuirà a partir del dilluns per tots els domicilis de la ciutat, per a reforçar les mesures de prevenció es repartiran mascaretes a persones de risc i vulnerables en zones de passeig a partir de demà dissabte.

Per als quals tenen mascotes, es permetrà ja l’ús de les zones d’esplai per a mascotes, que romanien tancades des de l’inici de l’Estat d’Alarma, fins a un màxim d’aforament, depenent de l’amplitud d’aquests, i guardant sempre la distància de seguretat. Així com també es reobrin els horts urbans municipals, sent de 10 persones el màxim d’aforament permés a l’interior de la instal·lació.

L’alcalde Bielsa demana respecte a totes les recomanacions i apel·la de nou a la responsabilitat i exemplaritat cíviques, anunciant també que es doblegaran els efectius de Policia Local per a garantir el compliment de totes les normes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =