25n
25N
25N

Mislata amplia la supressió de taxes a les terrasses d'hostaleria

Mislata amplia la supressió de taxes a les terrasses d'hostaleria
01/02/2021 -

El ple de l’Ajuntament de Mislata ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’ocupació de via pública mitjançant la instal·lació de terrasses de l’hostaleria, en la qual es preveu l’exempció del 100% d’eixa taxa per als dos primers trimestres d’aquest 2021. Es tracta d’una mesura més per a alleujar els efectes devastadors que està tenint la Covid-19 sobre l’economia local, i en concret sobre l’hostaleria, un dels sectors més castigats.

L’alcalde, Carlos F. Bielsa, ha afirmat que des de l’equip de govern “volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat amb les persones i els sectors que pitjor l’estan passant en aquests moments tan complicats i d’incertesa per a la nostra economia local. A Mislata som un exemple de col·laboració i unitat enfront de les adversitats, i volem continuar sent referents a ajudar als qui més el necessiten”.

Durant el 2020, el consistori va posar en marxa un històric Pla Global dotat amb més de 2,8 milions d’euros, que incloïa, a més de mesures econòmiques en matèria de benestar social i d’impuls econòmic-empresarial, l’exempció i devolució de taxes de les terrasses per a l’hostaleria amb efectes retroactius des de la declaració de l’estat d’alarma.

Ara, que continua vigent l’estat d’alarma, amb restriccions de limitació horària de mobilitat i, a més, el tancament temporal de tot el sector, l’Ajuntament ha decidit suprimir la taxa de taules i cadires fins a mitjan 2021 i procedir a la seua devolució a aquells comerços que ja hagueren abonat el primer trimestre.

En els últims mesos, des de l’Ajuntament de Mislata s’han posat en marxa diferents programes de compromís amb el comerç local i l’hostaleria de la ciutat. En total prop d’un milió d’euros de repercussió en dues campanyes concretes, una posada en marxa durant el tancament total del comerç en la primera ona i una altra que continua ara en marxa i que repercutirà en hostaleria, comerç local i empreses de serveis. Es tracta de Mislata Convida, una iniciativa per a reactivar el comerç local i promocionar el consum a Mislata, repartint més de 25.000 vals gratuïts per a consumir en el nostre comerç de proximitat, molts d’ells destinats a bars, restaurants i cafeteries de la ciutat.

A més, l’alcalde ha anunciat també que l’Ajuntament de Mislata se sumarà i participarà activament amb el pla d’ajudes públiques que arribaran al sector de l’hostaleria i l’oci dins del Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i les entitats locals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + disset =