25n
25N
25N

Mislata actua de forma preventiva contra la processionària del pi

Mislata actua de forma preventiva contra la processionària del pi
12/12/2017 -

Este matí s’ha iniciat un tractament preventiu contra la processionària del pi en el parc de la Canaleta, el principal pulmó verd de la ciutat. Per esta raó, i per a realitzar un millor control microbiològic, el parc s’ha mantingut tancat.

Rafael Quilis, encarregat de zones verdes de Nemasa i responsable del manteniment de la jardineria de tot el municipi, explica que “el tractament consistix a aplicar un insecticida microbiològic a força d’espores de bacillus juntament amb una mescla d’oli vegetal per a augmentar la seua eficàcia en el control de la processionària”.

La iniciativa té com a objectiu evitar la proliferació dels adults de la processionària, ja que el cicle biològic d’este tipus d’eruga comença a la fi d’estiu i dura tot l’any. Estos tractaments es realitzen tant ara al desembre, per a evitar la processionària adulta, i de nou a la fi d’agost.

La processionària del pi és la plaga més important de les pinedes mediterrànies. A l’hivern s’alimenten de les fulles dels pins, provocant que estes s’assequen i caiguen i afeblint en gran manera els arbres. No obstant açò, el dany més important ho fan des del final de l’hivern fins a meitat de primavera, quan les erugues són més grans i voraces.

Com ha explicat María Luisa Martínez, regidora de medi ambient, “el tractament dut a terme és totalment innocu per a persones i animals, a més de ser respectuós amb el medi ambient ja que Mislata no tracta amb químics”. Per açò, quan els operaris acaben de realitzar el tractament, que tindrà una durada de 3 dies, el parc de la Canaleta reobrirà sense cap problema de nou les seues portes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + nou =

bombers
CCCC