25n
25N
25N

Mireia Mollà: "El raïm embossat del Vinalopó conjumina qualitat i tradició per a oferir un producte únic"

Mireia Mollà: "El raïm embossat del Vinalopó conjumina qualitat i tradició per a oferir un producte únic"
27/08/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presidit a Novelda el tall del primer ram de raïm embossat del Vinalopó. Una Denominació d’Origen Protegida (DOP) que, en paraules de Mollà, “conjumina qualitat i tradició per a oferir un producte únic i emblema del territori”.

Mollà s’ha referit a l’acte, que marca l’inici de la campanya, com a “símbol del treball realitzat durant tot l’any, dia a dia, que culmina amb el període de la recol·lecció”.

“El raïm embossat del Vinalopó amb denominació d’origen és un reconeixement a la qualitat i a la tradició d’una producció laboriosa que en cada pas compta amb una persona vinculada”, ha afirmat la consellera en la seua intervenció.

L’esforç de les persones agricultores per a garantir el proveïment en el context de crisi sanitària ha quedat palesa en l’acte, que ha començat amb un minut de silenci en memòria de les persones que han mort a causa de la COVID-19.

En aquesta línia, la titular d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha valorat el servei essencial prestat pel sector que “ara ha de comptar amb el suport i l’acompanyament de les administracions i de la ciutadania”, perquè aquesta tècnica i aquest producte continue complint anys en referència a la pràctica del cultiu en bosses que l’any passat va celebrar el seu centenari.

“El sector agrícola és un dels que es troben més exposats a l’efecte del canvi climàtic i en particular a les tensions hídriques”, ha indicat Mollà per a introduir el compromís ferm de la Conselleria amb les obres del Xúquer-Vinalopó amb la finalitat que siga una realitat perdurable: “Estem compromesos a fer possible que arribe l’aigua, a un preu pagable i que a més puga reutilitzar-se dins d’un cicle garantista”, ha incidit.

Mireia Mollà ha apel·lat també als fons de reconstrucció i ha col·locat al sector en la “primera fila dels serveis essencials que han d’aconseguir la màxima dotació”. En aqueix sentit, ha assegurat que l’administració autonòmica estarà al costat del sector per a reclamar l’arribada d’aqueixes partides pressupostàries.

La DOP de Raïm de Taula Embossat del Vinalopó és un dels motors econòmics de la zona. Comprén 1.800 hectàrees de cultiu, que generen un volum de negoci de 30 milions d’euros anuals i donen treball a 13.000 persones.

Protocol de seguretat

La consellera, a preguntes dels periodistes, s’ha referit també al protocol de seguretat de cara a la pròxima verema i a altres campanyes de recol·lecció i ha avançat que l’Administració autonòmica “ja treballa en el llistat de solucions residencials que estaran distribuïdes per totes les comarques del territori per a garantir la seguretat i anticipar una resposta àgil”.

Mollà no ha descartat les proves PCR per als treballadors del camp sempre que aquests estiguen contractats per les explotacions, amb la finalitat d’emparar i vetlar pel compliment dels drets laborals.

Així mateix, ha explicat que els laboratoris de sanitat animal habilitats per a realitzar les anàlisis es posaran a disposició en cas que Sanitat mostre la seua disposició a poder dur a terme la recollida de mostres per a tots els treballadors contractats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tretze =