25n
25N
25N

Mireia Mollà defensa que l'impuls a l'energia solar "permetrà crear 3.000 ocupacions i atraure inversions sostenibles i de democratització econòmica"

Mireia Mollà defensa que l'impuls a l'energia solar "permetrà crear 3.000 ocupacions i atraure inversions sostenibles i de democratització econòmica"
21/10/2020 -

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha defensat l’impuls del Consell als projectes d’energia renovable; un sector que permetrà crear 3.000 llocs de treball i atraure projectes centrats en la inversió sostenible i la democratització econòmica.

Mollà ha participat per videoconferència en la setena edició del fòrum solar, dins d’una taula rodona sobre les Lleis de Canvi Climàtic de les Comunitats Autònomes, on ha exposat l’esborrany de la nova Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica i els detalls del Decret llei aprovat a l’agost per a accelerar la implantació de projectes d’energia eòlica i fotovoltaica en la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció ha defensat l’eficàcia de les administracions autonòmiques per a “planificar i dissenyar polítiques públiques adaptades a les especificitats del territori”. En aquesta línia, s’ha referit al full de ruta desenvolupat al costat de les conselleries d’Economia Sostenible i Obres Públiques per a multiplicar per 16 l’actual producció d’energia fotovoltaica i per 4 l’eòlica, amb la finalitat de complir amb els objectius de reducció d’emissions i neutralitat climàtica.

Dues metes, la de retallar els gasos d’efecte d’hivernacle un 40% en 2030 i la de descarbonitzar l’economia en 2050, que es troben en el nucli de l’avantprojecte de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica que va tancar fa menys d’un mes el procés d’informació i participació públiques.

“Les administracions públiques hem de prendre la responsabilitat de dissenyar i implementar una estratègia de transició que done com a resultat la reducció substancial de la dependència energètica”, ha assenyalat Mollà que s’ha mostrat satisfeta amb els objectius de la Conselleria “més ambiciosos que en el pla estatal”.

A la tramitació de la llei ha afegit el futur Pla Director d’Energies Renovables, un instrument per a “aprofitar les energies renovables per l’emergència climàtica, però també per a afavorir la urgent reactivació econòmica”.

Una altra d’aquestes eines és el Pla Valencià Integral d’Energia i Clima o la prevista Estratègia Valenciana de Transició Justa que persegueix “una democratització de l’economia que reduïsca la vulnerabilitat de la societat i el medi ambient davant les conseqüències del canvi climàtic”. En matèria energètica la citada democratització passa pel “dret a la generació i el consum”.

Mollà ha incidit en el vessant social “d’accés a l’energia de totes les persones tenint en compte criteris de justícia territorial i intergeneracional”. Ha apel·lat, a més, als “programes d’educació ambiental i participació activa per a fomentar una societat formada i informada necessària per a dur endavant aquest procés transformador”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − set =