25n
Orgull
Orgull

Els MIR mantenen la vaga al no arribar a un acord amb Sanitat sobre l'increment retributiu

Els MIR mantenen la vaga al no arribar a un acord amb Sanitat sobre l'increment retributiu
06/10/2020 -

Els MIR mantenen la vaga indefinida al no haver arribat a un acord salarial amb la Conselleria de Sanitat en entendre que l’oferta de “1,20 euros més al dia, la qual cosa costa un café, és una vergonya que no els garanteix un sou digne”. Per part seua, l’Administració ha destacat “l’esforç” que suposa la seua oferta d’un increment retributiu global de dos milions global i ha destacat que les millores consensuades “pràcticament equipara als residents amb el personal estatutari”.

D’aquesta manera, la quarta reunió que celebren els responsables de Sanitat amb els MIR, que porten en vaga indefinida des del passat 21 de juliol, s’ha tancat sense acord i entre acusacions creuades d’haver trencat les negociacions.

Sobre aquest tema, el membre del comité de vaga, Cristian Herrera, ha explicat que la reunió ha començat amb “bon afany negociador” per part de conselleria en punts en els quals abans es mostraven “més reticents” a consensuar millores, com en les condicions de treball, de formació o la creació de l’Observatori.

No obstant això, la negociació s’ha enquistat en debatre sobre la millora salarial, ja que, segons ha apuntat, Sanitat “s’ha limitat a oferir un increment global de 2 milions, la qual cosa suposa 40 euros mensuals, 1,20 euros al dia i per un café no tanquem un acord”.

Herrera ha recalcat que com a metges volen un “sou digne, que no és el de mileurista” i ha recalcat que s’ha mostrat disposats a acceptar una millora per trams a tres anys vista perquè saben que la situació actual és “molt complicada”. A més, s’ha referit al compromís del president Puig d’una inversió pròxima als mil milions per a la millora assistencial.

No obstant això, ha lamentat que malgrat que aquesta disposició la conselleria els ha comunicat que no anava a oferir “res més” i que si no l’acceptaven “s’alçaven de la taula”. Amb tot, ha confiat que conselleria “recapacite” i més després de la Proposició No de Llei consensuada amb tots els grups de les Corts i que va ser aprovada per unanimitat divendres passat. Així mateix, remetran un tast a Puig per a demanar-li la seua mediació

“PORTA OBERTA”

Per part seua, la directora general de Recursos Humans, Carmen López, en un comunicat ha lamentat que han sigut els MIR qui “ha donat per trencada la negociació” malgrat l'”esforç” de la proposta d’increment salarial. Encara així, ha destacat que Conselleria “manté la porta oberta” per a continuar negociant.

Així mateix, ha destacat que Sanitat “manté sobre la taula la proposta de millores plantejades”, que “pràcticament equipara a aquests facultatius en formació al personal estatutari” i ha assenyalat que la negociació ha sigut, malgrat tot, “productiva” ja que dels 31 punts de la taula de reivindicacions “s’han tancat pràcticament 30”.

En aqueix sentit, ha afirmat que reclamacions com el descans de 36 hores després de les guàrdies de dissabte, un mínim de 2,5 hores formatives dins de la jornada de 37,5 hores, l’hora remunerada de conciliació familiar i “moltes altres han sigut acceptades per part de Sanitat; així com el compromís de traslladar al Ministeri de Sanitat i defensar aquelles que són competència estatal”.

“Ha sigut en les reclamacions econòmiques on s’ha encallat la negociació, i això a pesar que, per part de la Generalitat, s’ha fet l’esforç de millorar econòmicament diversos aspectes retributius que suposen una millora global de més de dos milions d’euros i, paral·lelament, una millora de les dietes en les guàrdies d’Atenció Primària”, ha indicat.

Amb tot, ha insistit que la Conselleria “manté la porta oberta” a arribar a un acord que “suposa mantindre als MIR de la Comunitat Valenciana entre els quals millors condicions tenen d’Espanya, incloent-hi les econòmiques, que sembla ser les que, en aquest moment, més els preocupen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =