25n
25N
25N

Els MIR es concentren demà davant el Palau de la Generalitat després de 100 dies en vaga

Els MIR es concentren demà davant el Palau de la Generalitat després de 100 dies en vaga
27/10/2020 -

Els MIR es concentren demà de nou enfront del Palau de la Generalitat, quan compleixen els 100 dies en vaga, per a exigir una solució a les condicions laborals “dels qui més es deixen la pell” i han insistit que la seua mà “sempre estarà estesa” per a arribar a una solució.

Els metges residents ja van advertir la setmana passada que tornarien a “el carrer i a la via judicial” si la Conselleria de Sanitat no els convoca “prompte” a una nova reunió per a desbloquejar la vaga indefinida que mantenen des del passat 21 de juliol.

Així mateix, han remés una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual li recalquen que “en contra” del que diu la seua consellera de Sanitat, Ana Barceló, les seues condicions laborals “no són gens bones”. Així, li assenyalen que es “deixen la pell atenent pacients des dels primer dies, més dels que podria per a atendre en aquesta Sanitat infrafinançada” i que a més porten 10 mesos “en primera línia contra la Covid”.

“I després de tant de temps de pandèmia hem de continuar dormint compartint espai amb altres quatre metges en dependències indignes, posant en risc la nostra salut i la de les nostres famílies”, ha apuntat.

A més, l’informen que no tenen hores de formació en la seua jornada laboral i que cobren mil euros mensuals per 40 hores setmanals de treball en les quals prenen decisions de “grandíssim pes” i l’hora de guàrdia a 10 euros. “Sap que tot això no està bé”, li recalquen.

Els MIR han afirmat que “no se senten valorats” i sobre aquest tema han criticat que la Comunitat és “de les quals més contracta metges sense especialitat, amb una formació molt insuficient per a fer el treball que fan”. “Diuen fer-ho per necessitat mentre ens fan marxar a nosaltres per aquesta manera de tractar-nos”, han replicat.

FUGIR DE LA RESPONSABILITAT

En eixe sentit, han recalcat que no volen fugir de “la seua responsabilitat” i demanen que el Consell no fuja de la seua “quan Canàries, Catalunya, Castella i Lleó o Madrid han arribat a acords que nosaltres signaríem encantats, perquè suposarien una franca millora”, han postil·lat.

Per tot això, han apuntat que demà faran 100 dies de vaga. “Vosté presideix l’honorable institució que ens contracta i és en última instància responsable de tot això. Té la sort de poder posar solucions, com també la té la seua consellera que, fins hui, s’ha negat a fer-ho”, han lamentat.

Els residents conclouen la seua missiva recordant a Puig que ‘Malgrat tot seguirem en la primera línia dels hospitals i centres de salut’ va ser l’eslògan que va posar en el seu govern. “Trie el costat correcte, el de les persones, i comence a canviar el paradigma de la nostra Sanitat millorant les condicions dels qui més es deixen la pell”, han postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 20 =