caixa popular

Minut de silenci en la mascletà per l'accident mortal a la Pirotècnia Hermanos Caballer

Minut de silenci en la mascletà per l'accident mortal a la Pirotècnia Hermanos Caballer
12/03/2018 -

La mascletà de la Pirotècnia Hermanos Ferrández ha iniciat la setmana fallera amb una disparada que ha tingut un minut de silenci previ per l’accident mortal a la Pirotècnia Hermanos Caballer, en Olocau. A més, l’habitual música prèvia a la disparada no ha sonat hui per respecte a la víctima. En aquesta ocasió, els alcaldes i les alcaldesses de diferents municipis de la Comunitat Valenciana que també participen en les festes de les Falles han gaudit de l’espectacle de la pólvora des del balcó de l’Ajuntament de València, junt amb l’alcalde, Joan Ribó, diferents membres del consistori municipal i les Falleres Majors de València i les seues corts d’honor.

Prèviament a la disparada, Joan Ribó, acompanyat d’altres membres de l’equip de govern, ha rebut als alcaldes i les alcaldesses convidades en el Saló de Cristall. En la recepció, Ribó ha volgut “manifestar el condol de l’Ajuntament i de tot el món faller” per l’accident laboral de la Pirotècnia Caballer, que va disparar aquest dissabte la mascletà, així com els focs de la plantà de la plaça de l’Ajuntament. “Ha estat un accident lamentable i proper a nosaltres —ha continuat Ribó—, a més és una empresa amb la qual l’Ajuntament ha tingut una relació molt llarga i per això volem mostrar públicament el nostre condol”.

Autoritats de 132 municipis, com ara Benicarló, Borriana, Segorbe, Utiel, Sagunt, Burjassot, Xàtiva, Alzira, Gandia i Dénia, estaven convidades hui al consistori per veure de prop la mascletà de la plaça de l’Ajuntament. També ha estat present al balcó municipal el Comandant Naval de València, Ignacio José Villarrubia de Francisco.

En memòria de la víctima de l’accident pirotècnic pot començar la mascletà“, amb aquestes paraules de la Fallera Major de València, Rocío Gil, ha arrancat la mascletà de la Pirotècnia Hermanos Ferrández, que ha fet ús de tot el perímetre de la plaça i ha tingut uns focs aeris sonors in crescendo. Aquesta pirotècnia procedeix de la població murciana de Beniel i es va fundar en 2009, malgrat que els seus orígens es remunten a 1892 quan va començar la tradició per la pólvora a aquesta família i després es va traslladar de generació en generació, fins a arribar als seus fundadors. L’any passat aquesta pirotècnia va eixir triomfant de les festes de la Magdalena, amb el primer premi del públic de mascletà, i també van guanyar el segon premi de mascletà i el primer premi en castells de les Fogueres de Sant Joan.

Demà, dimarts 13, serà el torn de la Pirotècnia Crespo de la localitat d’Alzira i que va ser creada en 1920, tot i que és a partir de 1987 quan comença a participar en festivals pirotècnics nacionals. Es preveu que siga una mascletà molt sonora amb diferents efectes de color roig, i amb un terratrémol retronant de diversos calibres. Cal destacar que en 1991 va guanyar el Rècord Guinness per la fabricació, muntatge i disparada de la traca més llarga del món, de 13.500 metres, a les festes patronals de Carcaixent.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018