25n
Orgull
Orgull

La ministra de Transports es compromet amb Puig a "desbloquejar" el Corredor Mediterrani i millorar la xarxa de Rodalia

La ministra de Transports es compromet amb Puig a "desbloquejar" el Corredor Mediterrani i millorar la xarxa de Rodalia
03/09/2021 -

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s’ha compromés aquest divendres amb el ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, a “fer tot el possible” per “desbloquejar” l’avanç del Corredor Mediterrani, “prioritzar” les actuacions als trens de Rodalia de la Comunitat Valenciana i “agilitar” la connexió de tren a l’Aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández.

Sánchez ha assegurat que totes dues qüestions formen part d’una “preocupació compartida” amb el Govern central, per la qual cosa treballarà per a “continuar avançant” en elles i “reafirmar el compromís polític amb els valencians i valencianes”.

Així ho ha manifestat després de reunir-se amb el cap del Consell, en el marc de la seua visita a Elx (Alacant) per a presentar el primer programa d’ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb fons europeus que contempla distribuir 1.000 milions d’euros entre els municipis per a l’impuls de zones de baixes emissions (ZBE) i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

Per a la ministra “la col·laboració institucional ha de ser sempre total i absoluta” i així ho ha fet saber a Puig, convençuda que “junts” s’aconseguirà l’objectiu comú de “dissenyar aqueixes “ciutats per a viure”.

Per part seua, el ‘president’ Puig ha insistit que tant el Corredor Mediterrani com la xarxa de trens de Rodalia o la connexió de tren a l’Aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández són “projectes fonamentals” per a la Comunitat” que espera que amb el pla anunciat ara per la ministra, i amb el seu “suport”, puguen “oportunitat d’accelerar-se”.

També l’alcalde d’Elx, Carlos González Serna, ha aprofitat la visita de la ministra per a posar l’accent en “la necessitat” que el seu departament invertisca en infraestructures viàries i ferroviàries que són absolutament essencials per a Elx i per al conjunt dels municipis de la Comunitat Valenciana”.

“MANCANCES ENDÈMIQUES”

En aquest sentit, el primer edil ha argumentat que “la millora de la competitivitat en el nostre teixit productiu -que és dinàmic, innovador i molt exportador- exigeix que es resolguen les mancances endèmiques que pateixen les nostres ciutats en matèria d’infraestructura”.

Per a González, es tracta de “mancances i problemes que no ha originat aquest Govern, però si que té la responsabilitat de resoldre i atendre aquest Govern, precisament per a afavorir els objectius de recuperació econòmica i de l’ocupació”, per als quals tan important és la inversió en infraestructures”.

En tot cas, l’alcalde d’Elx s’ha mostrat segur que el mandat de Raquel Sánchez “deixarà una positiva empremta” tant a Elx com en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =