25n
Orgull
Orgull

La ministra d'Educació assegura que s'està treballant per a vacunar als escolars de 12 a 16 anys abans de setembre

La ministra d'Educació assegura que s'està treballant per a vacunar als escolars de 12 a 16 anys abans de setembre
20/05/2021 -

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, no preveu iniciar el pròxim curs escolar sense l’obligatorietat de l’ús de màscares per als alumnes de més de sis anys i ha assegurat que el Govern treballa perquè els escolars de 12 a 16 anys puguen estar vacunats al setembre.

“No serien les mascaretes el que jo llevaria primer”, ha respost Celaá en una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press en ser preguntada per aquesta mesura en el cas que la incidència a Espanya estiguera per davall dels 50 casos per 100.000 habitants i davant la petició d’algunes comunitats autònomes.

Celaá ha precisat, no obstant això, que el protocol acordat en la Conferència sectorial d’Educació és “dinàmic” i, encara que ha recordat que “la pandèmia no ha desaparegut”, també ha admés els avanços en la vacunació que permetran “estar en millor posició al setembre”.

La ministra Celaá ha posat l’accent que l’èxit del curs escolar 2020-2021 resideix en el rigorós compliment de totes les mesures de seguretat per part d’alumnes, docents i tots els treballadors dels centres i ha destacat la reducció de la distància entre les taules a les aules d’1,5 metres a 1,2 metres, “la qual cosa permetrà la presencialitat total dels alumnes en els centres escolars”.

Respecte a la vacunació dels menors d’entre 12 i 16 anys, ha recordat que el Govern està pendent del pronunciament de l’Agència Europea del Medicament i ha remés al Ministeri de Sanitat la informació sobre aquest tema. “Seria impudent per part meua dir que sí, no obstant això, treballarem per fer-ho possible”, ha respost en ser preguntada per la possibilitat que aquest grup d’edat puga estar vacunat al setembre.

Celaá també s’ha referit als professors vacunats amb la primera dosi d’Astrazeneca, pendents de rebre una segona i s’ha mostrat convençuda que “es resoldrà de cara a setembre”. Sobre les reticències d’un percentatge de docents reticents a posar-se el sèrum en algunes comunitats autònomes, s’ha compromés a “explorar-lo i tractar de convéncer-los”. Ha explicat, no obstant això, que una vegada aconseguida la immunitat de grup el fet que hi haguera persones sense vacunar “no suposaria cap risc”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 14 =