25n
Orgull
Orgull

La ministra de Ciència anuncia el major pressupost en 15 anys al foment de la divulgació científica

La ministra de Ciència anuncia el major pressupost en 15 anys al foment de la divulgació científica
12/09/2021 -

La convocatòria d’ajudes per al foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) per a l’any 2022 serà de 4,5 milions d’euros, segons ha avançat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

El pressupost suposarà la major dotació pressupostària des de 2007 per a aquesta convocatòria, la principal font de finançament de les activitats de divulgació científica que es realitzen a Espanya.

Morant va realitzar l’anunci en el marc de l’esdeveniment ‘Comptadores: diàleg sobre ciències i lletres entre Rosa Montero i Clara Feredat’ organitzat per FECYT en la Fira del Llibre de Madrid 2021, i en el qual també ha participat Luis García Montero, director de l’Institut Cervantes.

“Fomentarem una cultura científica de base que ens ajude a interpretar dades, resultats i a entendre idees de la ciència, que ens permeta distingir entre informació i faula, entre ciència i pseudociència, entre teràpia i pseudoteràpies”, ha explicat Morant.

La ministra ha destacat l’interés del Ministeri a “socialitzar la ciència, una ciència democratitzadora, i fomentar el pensament crític; amb una cultura científica a l’abast de tots, podrem millorar la nostra vida i el nostre món”.

Els projectes objecte de les ajudes s’agrupen entorn de cinc línies d’actuació com són la cultura científica, tecnològica i de la innovació; educació científica; ciència ciutadana i xarxes de divulgació i comunicació de la ciència i la innovació.

Des de l’any 2007, FECYT realitza convocatòries d’ajudes dirigides fonamentalment als agents del sistema espanyol de ciència, tecnologia i empresa per a la realització d’activitats de foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació, incentivant l’acostament de la ciència, la tecnologia i la innovació als ciutadans, millorant l’educació cientificotècnica de la societat en tots els nivells i impulsant la participació activa de la societat en els processos d’I+D+i.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =