25n
Orgull
Orgull

El Ministeri d'Agricultura inverteix 1,1 milions d'euros en l'optimització energètica i hidràulica dels regadius de Llíria

Les actuacions, finançades a través la SEIASA i en període de posada en marxa, afecten 3.950 hectàrees i beneficien a 1.850 regants

El Ministeri d'Agricultura inverteix 1,1 milions d'euros en l'optimització energètica i hidràulica dels regadius de Llíria
18/06/2021 -

El president de SEIASA, Francisco Rodríguez Mulero, ha visitat hui la capital del Camp de Túria per a presentar les obres de modernització de regadius executades en la Comunitat de Regants de Llíria. El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través de SEIASA, ha invertit d’1,1 milions d’euros per a l’optimització energètica i hidràulica de les infraestructures de reg.

L’actuació, que es troba en període de posada en marxa fins al mes vinent d’octubre de 2021, ha sigut cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del Programa Nacional de Desenvolupament Rural (PNDR) 2014-2020. L’execució de les obres es va desenvolupar durant el confinament derivat de la pandèmia sense acusar retards i ha permés abordar la campanya de reg sense incidències.

En l’acte de presentació, celebrat primer en Ca la Vila i amb una posterior visita a la bassa IV on s’han executat les obres, han participat també l’alcalde Manolo Civera i el president de la Comunitat de Regants de Llíria, José Alfonso Soria.

El primer edil ha destacat que “aquestes importants ajudes que està prestant el Ministeri al camp de Llíria permeten millorar els regadius dels nostres agricultors per a poder desenvolupar una activitat més sostenible i eficient”.

Els treballs han consistit en el condicionament de la denominada bassa IV, amb una capacitat de 180.771 m³, de la qual es proveeixen 3.950 hectàrees de diferents sectors, corresponents a 1.850 regants. S’han instal·lat 469 metres d’una conducció que actua com bypass, aconseguint, sense aportació d’energia, disposar de pressió suficient per a arribar a una àmplia zona regable, disminuint els costos energètics de la Comunitat de Regants. A més, la impermeabilització executada en la bassa augmenta l’eficiència del sistema de reg en evitar pèrdues.

El condicionament de la bassa IV és una actuació addicional a les quals ja va executar amb anterioritat el MAPA, a través de SEIASA, en aquesta zona regable, gràcies a una inversió superior als 7,1 milions d’euros i que van ser desenvolupades en dues fases.

Fase I

En la fase I es va actuar sobre els sectors de reg de l’Espinar, Pla de Calbo i Marines la Contesa I, construint infraestructures que permeten el subministrament d’aigua filtrada amb la pressió necessària per a implementar un reg per degoteig a nivell de parcel·la en un total de 1.135 hectàrees.Fase II

La fase II

va afectar els sectors de reg Cabeço Roig, la Basseta i l’Arbreda, i igualment va consistir en la construcció d’un sistema de reg per degoteig a nivell de parcel·la per a un conjunt, en aquest cas, de 1.192 hectàrees.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 9 =