25n
25N
25N

La minisèrie del 'Caso Alcàsser' arriba a À Punt

La minisèrie del 'Caso Alcàsser' arriba a À Punt
11/02/2021 -

À Punt estrena el dimarts 16 de febrer a les 22 hores la minisèrie ‘El Caso Alcàsser’, un documental que analitza un dels crims més mediàtics de la història d’Espanya: l’assassinat de tres xiques que va sacsejar a la societat en 1992 per la seua brutalitat i per la cobertura que van fer els mitjans de comunicació.

Aquesta coproducció de la radiotelevisió pública valenciana amb Netflix i Bambú Producciones consta de cinc capítols que inclouen noves entrevistes i una revisió actualitzada de les proves al voltant de l’assassinat de Miriam, Toñi i Desirée.

La sèrie, estrenada en Netflix en 2019, fa una reconstrucció dels mesos posteriors als fets i de la trobada dels cossos, amb especial atenció al tractament mediàtic de la investigació, recorda l’ens en un comunicat.

A continuació, a les 23 hores s’estrena el documental ‘El lector de huesos: caso Asunta’ que intenta resoldre els dubtes i els detalls més rellevants de l’assassinat d’aquesta xiqueta en 2013. Dani Álvarez aborda aquest cas al costat d’Anxo Lugilde, periodista gallec de ‘La Vanguardia’ que va cobrir els fets.

La programació es completa amb l’emissió del documental ‘El último aviador’, a partir de la mitjanit, una producció de Maíz Producciones amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la participació d’À Punt Mèdia

Després de més de 75 anys, Vicente Montejano narra en primera persona la seua experiència de més de 14 anys en el gulag rus després del final de la Guerra Civil. Va ser l’últim supervivent d’un grup de 12 joves pilots republicans que van ser sorpresos pel final de la contesa mentre realitzaven un curs d’aviació de guerra a Kirovabad en l’antiga URSS, actualment República de l’Azerbaidjan.

La història de Vicente transcorre des de la seua arribada a Rússia, passant pel final de la Guerra Civil i el seu trasllat als camps de concentració de Sibèria durant la Segona Guerra Mundial fins a la repatriació a Espanya a mitjan anys 50 en plena repressió franquista.

A través del seu relat es descobreix un tros més de la història recent i dels estralls d’una guerra que va marcar durant 40 anys el destí d’un país.

FALCIANI EN ‘A la VENTURA’

Prèviament a aquestes estrenes, el programa ‘A la Ventura’ analitza aquest divendres 12 l’estrena d”El Caso Alcàsser’, les eleccions catalanes “més insòlites de la història” i l’evasió fiscal, “una nova pandèmia”.

Hervé Falciani, l’home més buscat per Suïssa per publicar una llista amb milers d’evasors fiscals respon les preguntes d’aquest espai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + onze =

museo prehistoria