25n
25N
25N

Millors plans i activitats d'oci a València

Millors plans i activitats d'oci a València
02/03/2020 -

València és una de les ciutats que lidera els rànquings de turistes en el nostre país. Les raons són evidents, perquè es tracta d’un enclavament que conjumina història, cultura, gastronomia, platja i innombrables activitats per a realitzar tant amb amics com amb xiquets. Per tant, no és d’estranyar que el nombre de visitants que acull augmente cada any.

La ciutat mediterrània ofereix innombrables opcions a l’hora de realitzar activitats. Des de reservar una ruta amb empreses com OK Free Tour, amb les quals indagar en la història dels seus carrers, fins a perdre’s pels seus racons i restaurants locals, l’oferta de València és àmplia i variada. Per això, hem seleccionat les millors alternatives en les quals invertir l’estada a València.

Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Dissenyat per l’arquitecte Santiago Calatrava, la Ciutat de les Arts i les Ciències de València és un dels llocs que no han de faltar en la visita. La seua arquitectura trasllada a un univers paral·lel i futurista del qual ningú queda indiferent. No obstant això, el seu interior alberga un espectacle inigualable: l’Hemisfèric, en el qual es projecta cinema, el Museu de les Ciències, per als amants de la modernitat i el progrés, o l’Oceanogràfic, amb mostres dels ecosistemes dels cinc continents, són alguns d’ells. A aquests se sumen el Palau de les Arts i l’Àgora.
La Ciutat de les Arts i les Ciències és un entorn ideal per a visitar en família, ja que disposa d’activitats per als més petits i grans espectacles per als adults.

Realitzar un free tour per València

La ciutat de València va ser fundada pels romans en el 138 a. C. Des de llavors, ha compartit història en comú amb la resta d’Espanya (conquesta dels àrabs, reconquesta dels cristians, dinasties monàrquiques…). No obstant això, València també posseeix una història pròpia (furs inclosos) i una esplendor cultural que ha quedat immortalitzat als seus carrers i teatres.

Com a conseqüència, per a aprofundir i comprendre els segles d’història de la ciutat, és recomanable realitzar un tour amb un guia especialitzat. Moltes empreses ofereixen aquests serveis. Per exemple, OK Free Tour permet reservar free tours en el seu web amb antelació. No obstant això, i malgrat l’equivocació derivada del seu nom, els free tour no són tours gratuïts.

Museus de València

En el que a museus es refereix, València compta amb un ampli ventall de possibilitats culturals i històriques. De fet, la capital de la Comunitat Valenciana té més de cinquanta museus i sales d’exposicions als seus carrers. El Museu Nacional de Ceràmica, el Museu de Belles arts o el Museu d’Història de València són algunes de les opcions.

Perdre’s per la ciutat

Encara que planificar les rutes i activitats en una ciutat permet descobrir els centres socials i culturals, perdre’s pels seus carrers ajuda a connectar amb la vertadera essència i els costums de la seua gent. A València existeixen alguns monuments d’obligatòria visita, entre els quals destaquen la Catedral, la Llotja de la Seda o el Port.

No obstant això, més enllà d’aquests llocs podem trobar els punts en els quals es reuneix la gent de València. Eixir pel barri del Carme, visitar els locals del Cedre o sopar en el Port permet conéixer la gastronomia de la ciutat, coneguda a tot el món. A més, l’ambient nocturn de la ciutat està en continu moviment.

La naturalesa de València

Per descomptat, València no és només un enclavament urbà. La seua situació en la costa mediterrània ha dotat a la zona d’unes meravelles ecològiques sense precedents.

A tan sols 10 quilòmetres de l’urbs es troba el Parc Nacional de l’Albufera de València. Donada la gran extensió del parc (21.000 hectàrees), aquest enclavament natural ofereix la possibilitat de realitzar diverses activitats: passejos amb barca, recorreguts amb autobús, pícnic a les seues platges o rutes organitzades per a contemplar la diversitat de fauna i flora que alberga.

Al poble del Palmar, en el qual Blasco Ibáñez va localitzar l’acció de moltes de les seues obres, es pot degustar una de les millors paelles de la zona.

Festivals de música

Encara que no estiguen disponibles tot l’any, els festivals que s’organitzen a la ciutat de València són coneguts internacionalment. La majoria es duen a terme els mesos d’estiu (juliol i agost), encara que cada vegada es realitzen amb més freqüència al llarg de l’any.

En els últims anys la ciutat de València ha acollit els millors festivals del país. El Festival Internacional de Benicàssim, l’Arena Sound Festival, el Rototom Sunsplash o el 4ever València Festival són alguns d’ells. Aquest any 2020 s’inauguren alguns nous, com el Big Saund 2020, amb artistes nacionals i internacionals de gran rellevància.

La capital de la Comunitat València ofereix una gran varietat d’activitats més enllà dels seus llocs de culte i monuments coneguts. València és una de les ciutats amb una oferta cultural i d’oci més àmplia. Necessites més excuses per a visitar-nos?

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =