25n
25N
25N

Els militars desinfectaran aquest dijous amb llum ultraviolada l'Hospital General Universitari de València

Els militars desinfectaran aquest dijous amb llum ultraviolada l'Hospital General Universitari de València
07/05/2020 -

L’Exèrcit de Terra provarà aquest dijous per primera vegada en una instal·lació civil el seu projecte pilot per a la desinfecció de superfícies a través de l’emissió de llums ultraviolades. Serà a l’Hospital General Universitari de València, on els militars provaran aquest pioner projecte durant els dos pròxims dies.

Batejat com a projecte ÀTILA, les Forces Armades van posar en marxa un programa pilot per a provar l’eficàcia de la llum ultraviolada per a la desinfecció de superfícies i comptar així amb un mètode més per a combatre la propagació del coronavirus.

El divendres de la setmana passada es van iniciar les proves d’aquest projecte pilot sobre la base d’un robot Teodor, el mateix que utilitza l’Exèrcit de Terra per a la desactivació d’artefactes explosius.

Sobre ell es va col·locar un emissor de llum ultraviolada i es va provar la seua eficàcia al Parc Central de Manteniment de Material d’Enginyers de Guadalajara.

Es tracta del primer prototip dels dos previstos i aquesta setmana va realitzar les primeres proves reals en el Centre de Comunicacions de Nacions Unides a Manises, a València.

Allí va dur a terme una prova de descontaminació amb material sensible com a ràdios i altres materials de telecomunicacions i, una vegada superada, s’ha decidit ampliar el seu ús a una altra mena d’instal·lacions, com l’Hospital General Universitari de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

museo prehistoria