caixa popular

Milers de persones assisteixen a l'Encontre Gloriós de Torrent

Cristina Peris González, Reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció, va lluir un vestit amb una capa de set metres portada per setze patges

Milers de persones assisteixen a l'Encontre Gloriós de Torrent
01/04/2018 -

La Setmana Santa de Torrent s’ha acomiadat aquest matí amb el tradicional Encontre Gloriós; un acte en el qual han participat milers de confrares i que ha congregat a un gran nombre de veïns i veïnes, així com visitants d’altres municipis que no han volgut perdre’s aquest moment únic, que anuncia la resurrecció de Crist. La protagonista ha sigut, sens dubte, la Reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció 2018, Cristina Peris González, que acompanyada de les seues cambreres i patges, ha descendit pel carrer del Convent fins als peus de la Torre, on ha tingut lloc l’acte.

Encontre Gloriós_5La jornada s’ha iniciat a les 9 hores, moment en el qual les germandats, repartides en dos grups, han desfilat des de la parròquia de Muntanya-Sión i des de la parròquia de l’Asunció, acompanyant a les imatges de la Verge i Crist Ressuscitat, respectivament, per a acabar concentrant-se en la plaça Major.

Cristina Peris, representant la visita de la virreina Germana de Foix, ha realitzat el recorregut al costat de la seua germanor, el Sant Sopar i els Cavallers del Sant Calze. Al seu costat, les dues cambreres que l’han acompanyat en tots els actes d’aquesta Setmana Santa, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert.

La Reina ha lluït un vestit confeccionat per la seua pròpia tia i mare, elaborat amb un damasc en blanc trencat. Quant a la capa, portada per 16 patges, tenia un llarg aproximat de 7 metres i era de vellut roig, a més d’estar decorada amb la pròpia tela de damasc del vestit, completant-se amb detalls en daurat.

Encontre_glorios_6En arribar a la Torre, on els esperava l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, ha sigut el moment més esperat del dia, ja que s’han escoltat en tota la plaça les paraules de la Reina de l’Encontre anunciant la resurrecció de Crist i l’Al·leluia de Händel, al mateix temps que se soltaven les colomes i s’obria la Carxofa, d’on han eixit milers d’Al·leluies, xicotetes tires de paper amb versos que contenen lloes a la Reina i crítiques satíriques de l’activitat local.

encontre_glorios_2A continuació, la comitiva s’ha dirigit a la parròquia de l’Asunció per a celebrar la tradicional missa. Una vegada acabada la celebració, totes les germandats, i aquesta vegada tocant els tambors i cornetes amb ritme alegre, a més de portar la cara descoberta, han pujat fins a la parròquia de Muntanya-Sión. Més tard, Cristina, al costat de tota la seua germandat, s’ha dirigit a l’asil Santa Elena perquè els torrentins i torrentines més majors gaudiren també del diumenge de Resurrecció.

Per a posar punt final al matí i a les activitats d’aquesta Setmana Santa, la Reina ha realitzat una visita a l’Ajuntament de Torrent, per a signar en el llibre d’honor i deixar constància del seu càrrec, que ha representat amb alegria i molta emoció, doncs ha vist complit el seu somni: convertir-se en la Reina de l’Encontre i Àngel de Resurrecció 2018.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 3 =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018