25n
25N
25N

Milers de jóvens valencians celebren el Dia Mundial de l'Activitat Física

Milers de jóvens valencians celebren el Dia Mundial de l'Activitat Física
06/04/2017 -

La Generalitat, la Fundació Trinidad Alfonso i el Comité Olímpic Espanyol han aconseguit que aquest dijous, 6 d’abril, milers de xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana practiquen esport.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Esport, i després de l’èxit que la iniciativa va tindre l’any passat entre els escolars de la Comunitat, les tres entitats han unit les seues forces perquè els xiquets i xiquetes valencians participaren al màxim d’aquesta jornada tan especial i gaudiren amb una infinitat de modalitats esportives.

Un total de 224 centres educatius de Castelló, València i Alacant s’han unit a aquesta iniciativa, encaminada al foment de l’activitat física i a la promoció dels valors inherents a la pràctica esportiva, dos dels grans objectius perseguits per la Fundació Trinidad Alfonso. D’aquests, 76 corresponen a la província d’Alacant, 37 a la de Castelló i 111 a la de València. Al llarg del matí, s’estima que més de 50.000 jóvens, amb edats compreses entre els 6 i els 16 anys, han desenvolupat un extra d’activitat esportiva, al marge de les seues habituals classes d’Educació Física, i han convertit els seus col·legis en una festa de l’esport i la convivència.

Alhora que s’implicaven en aquest Dia Mundial de l’Activitat Física i de l’Esport, cadascun dels 221 col·legis participants han elaborat un vídeo amb les activitats exercides i en el qual han respost a la pregunta “Per què és important fer esport al meu col·legi?”. Només per participar, cada centre educatiu rebrà un lot de material esportiu. A més, de totes les gravacions rebudes, les tres millors (una per província) rebrà un xec regal de 2.000 euros per a equipament esportiu.

En representació de tots aquests centres, el Col·legi Marni de València ha rebut aquest matí la visita de representants de la Generalitat i de la Fundació Trinidad Alfonso.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assenyalat que “des de la conselleria s’ha col·laborat en aquest fantàstic projecte difonent la informació i animant a participar tots els centres educatius valencians. Considerem fonamental aquesta acció per a fomentar la pràctica de l’esport i la conscienciació de l’alumnat per a adquirir hàbits saludables. A més, és necessari arribar a un pacte estatal per l’educació que potencie una educació activa amb més presència de l’activitat física als centres”.

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, s’ha congratulat “per la implicació que han demostrat els centres educatius de la Comunitat Valenciana en doblar el nombre de col·legis que s’han sumat a aquesta iniciativa respecte a l’any passat. Un dels objectius importants de la Fundació consisteix a portar els més xicotets valors com els de la cultura de l’esforç, la superació, la camaraderia o el joc net. Són principis que exemplifica molt bé l’esport i que, a més, poden aplicar a la seua vida diària i ajudar-los en el seu creixement emocional i personal”. “L’esport és una font de salut molt potent i és fonamental que els jóvens en siguen conscients i el practiquen. Si aquestes jornades els ajuden a donar-se’n i a normalitzar la pràctica esportiva al seu dia a dia, estarem més que satisfets”, ha conclòs Tejedor.

Aquesta iniciativa ha comptat amb la col·laboració de diversos integrants del Projecte FER (Foment Esportistes amb Reptes). Matías Tudela i César Sempere, integrants de la selecció espanyola de Rugbi als JJOO de Rio 2016, van estar al Col·legi Marni; Concha Montaner, al Col·legi IALE de l’Eliana; Sugoi Uriarte va participar en la carrera que va organitzar la Universitat Politècnica de València; Daniel Andújar va estar present en una xarrada-col·loqui celebrada a la Universitat d’Alacant; Kim López va participar en una nova sessió del programa Fer Play-Todos Olímpicos al centre educatiu Federico García Sanchiz.

A més d’aquests 224 col·legis, les universitats de la Comunitat s’han sumat també a aquesta iniciativa gràcies al projecte Uniesport, rubricat entre set d’aquestes i la Fundació Trinidad Alfonso.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 13 =