Mil sanitaris es tatuen un símbol de la lluita enfront del virus: "Representa el que hem viscut i hem superat"

Guardar

fotonoticia_20200713194445_1920
fotonoticia_20200713194445_1920

Prop de 120 sanitaris s'han tatuat aquest dilluns a València un símbol que un estudi va crear per a homenatjar la seua labor durant la pandèmia de coronavirus. Són la primera tanda dels prop de mil professionals que passaran per aquest centre a marcar la seua pell amb aquest disseny especial i han explicat: "Representarà el que hem viscut, alguna cosa que ens ha unit molt i que hem superat al final entre tots els companys".

Deu artistes tatuadores dediquen tot aquest dilluns, des de les 10 hores del matí fins a les 21 hores de la nit, a tatuar a prop d'un centenar de sanitaris el símbol que l'estudi de tatuatges Noble Art va dissenyar per a obsequiar els sanitaris d'Espanya en homenatge i agraïment a la seua labor durant la crisi sanitària de la COVID-19.

Es tracta d'una imatge d'un cor i una tireta que mil sanitaris podran portar en la seua pell gratuïtament. Segons ha explicat el CEO de l'estudi, Marías Noble, la tireta "representa la part més infantil dels sanitaris", mentre que el cor és "la passió amb la qual es dediquen al treball".

"La idea del tatuatge va sorgir durant la quarantena, amb la finalitat d'aportar una mica de motivació als sanitaris. Al final s'han apuntat unes mil persones, més 800 en llista d'espera, hui hem començat amb 120", ha explicat, abans de detallar que seguiran amb la iniciativa un o dos dilluns al mes.

Altres estudis del país i d'Andorra s'han sumat a la proposta. "El disseny està en la pàgina web, li ho pot descarregar qui vulga, i tatuar-li-ho a la ciutat que estiga. És per a ells", ha subratllat.

Una de les professionals sanitàries que aquest dilluns s'ha acostat a l'estudi és Ana, auxiliar d'infermeria, que defineix la seua experiència personal durant l'emergència sanitària com una etapa de "molts canvis".

"Jo sempre he sigut cambrera i em van dir una setmana abans que començara tot això. Va ser un canvi radical, de servir a servir d'una altra manera", ha destacat, abans d'assenyalar que cada vegada que algú li pregunte què significa el tatuatge ella contestarà: "Perquè vaig viure en una pandèmia".

També María José, una infermera que treballa en el servei d'Urgències de l'Hospital de la Ribera, ha acudit a fer-se el tatuatge de Noble Art. "Va ser una etapa molt dura i aquest tatuatge representarà el que hem viscut, alguna cosa que ens ha unit molt i que hem superat, al final, entre tots els companys".

Destacats