25n
25N
25N

Miguel Chavarría, camí a un govern en solitari "on tots estiguen a gust" a Alboraia

El candidat del PSOE ha aconseguit 9 escons enfront dels 7 dels anteriors comicis a Alboraia

Miguel Chavarría, camí a un govern en solitari "on tots estiguen a gust" a Alboraia
13/06/2019 -

El futur d’Alboraia podria seguir sota un govern com el d’ara. Després d’haver aconseguit ser la força més votada i d’haver augmentat dos escons més, el socialista i actual alcalde en funcions, Miguel Chavarría, tractarà de seguir amb el seu govern en majoria simple, com ha fet en aquests quatre anys.

Tanmateix, matisa que “això és cosa de tots” i que, en cas de ser investit com a alcalde de nou aquest dissabte, continuarà mantenint reunions assíduament a l’hora d’abordar projectes en la nova legislatura, ja que, segons explica, aquesta forma de treball ha funcionat bé en aquests quatre anys. “Prop del 70% de les polítiques que hem llançat des del govern han sigut consensuades“, recorda.

En aquest sentit, Chavarría fa una “valoració positiva” del que va obtenir en les urnes el passat 26 de maig: 9 escons i 4.243 vots, la qual cosa suposa quasi 1.000 suports més que en 2015 i 2 escons que se sumen. La raó, creu, està que el seu equip s’ha “dedicat a les persones” i els ha donat solucions, malgrat la complicada situació econòmica d’Alboraia. “Malgrat haver governat en minoria, hem fet moltes coses pel poble i hem sigut estables. A més, hem comptat amb la resta de partits a l’hora d’aprovar les accions i hem fomentat la participació dels consells ciutadans”.

De moment, manté que el seu objectiu és continuar en solitari amb reunions i col·laboracions amb altres partits en els projectes, encara que ha mantingut reunions amb els grups després de les eleccions, ja que el PSOE es queda a dos escons de la majoria absoluta.

D’altra banda, Àngels Belloch, candidata de Compromís, ha aconseguit menys suports i s’ha distanciat dels socialistes. En aquest cas, ha passat de 6 regidors en 2015 a 3 en la nova legislatura: “Aquests resultats cal analitzar-los en fred. Crec que cal millorar la nostra comunicació perquè el nostre projecte arribe més a la gent”. Així mateix, afig que aquesta baixada podria deure’s a la confiança en el “vot útil” contra la dreta, que ha fet repuntar al PSOE.

Els seus 3 escons, no obstant això, podrien ser la clau per a un govern amb majoria absoluta d’esquerres. Però de moment, apel·la al diàleg amb les diferents forces per a prendre una decisió de cara al pròxim dissabte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =

lleida 2020
activem alfafar