25n
Orgull
Orgull

'Migrats Circ', cinc dies d'espectacles circenses per a revitalitzar els carrers de Ciutat Vella

Del 10 al 15 de setembre, Espai Inestable celebra un cicle que combina peces circenses de carrer amb unes altres que poden veure’s en sala, un gran esdeveniment per tal de revitalitzar el barii de la Xerea

'Migrats Circ', cinc dies d'espectacles circenses per a revitalitzar els carrers de Ciutat Vella
04/09/2019 -

Els barris terroritzats per la turistificació no tenen una altra alternativa que crear accions culturals per a promoure el teixit veïnal. Els responsables d’Espai Inestable, situat en l’hipercèntric barri La Xerea (Ciutat Vella), han decidit començar la seua temporada amb ‘Migrats Circ’, un cicle que se celebrarà del 10 al 15 de setembre i que combina peces circenses de carrer i unes altres que poden veure’s en sala.

‘MIGRATS CIRC’, un cicle que uneix el barri

En aquest cicle, el circ funciona com un espai d’expressió total, d’espectacle universal i multifuncional que exerceix ací com a oportunitat per a convertir el carrer en un espai de reunió i gaudi comuna. Malabaristes, trapezistes, contorsionistes i tota mena d’especialistes circenses li impregnaran de màgia i alegria el gentrificat barri de la Xerea -en el districte de Ciutat Vella-, compost fonamentalment per edificis administratius, gent molt major i una gran quantitat de turistes.

El projecte ‘Migrats Circ’ intenta fer barri, procura que els residents de la Xerea estiguen més units que mai, ja que, la cultura, entre moltes altres coses, s’encarrega d’unir persones de la forma més bella i natural possible. Això en necessari en aquests barris perquè, per exemple, en el districte de Ciutat Vella, durant els últims 35 anys, ha passat de 50.000 habitants censats a uns 26.000. Un altre exemple és el barri de l’Eixample, que ja s’ha convertit en el més car d’Espanya per culpa de la turistificació.

EL CIRC, SENSE CABUDA EN LA PROGRAMACIÓ CULTURAL DE VALÈNCIA

Segons els organitzadors de ‘Migrats Circ’, aquest cicle té com a objectiu principal la mostra del treball artístic d’artistes valencians d’arts escèniques de carrer que, per necessitat o per elecció, han hagut de migrar a altres països per a desenvolupar la seua activitat. El cicle compta amb 7 companyies que mostraran extractes i peces breus de dimarts a diumenge a les 19 h en la Plaça Nàpols i Sicília, totes elles, gratuïtes. El dissabte i diumenge les actuacions finalitzaran amb les peces llargues de les companyies Arritmados i Finestra Nou Circ en Espai Inestable.

El circ és, sens dubte, una assignatura pendent en la programació cultural de València. En aquesta ciutat no tenim cultura circense i es nota, per això, des d’Espai Inestable, es fa arribar aquest art escènic, que tendim a associar a idees erròniament negatives, a persones que mai s’han plantejat presenciar un espectacle de circ. D’aquesta forma, el circ, així com el barri de la Xerea, es faran una mica més visibles del 10 al 15 de setembre. Un projecte que visibilitzarà un barri i una disciplina artística oblidades pels mateixos valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =