25n
25N
25N

Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any aquest cap de setmana

El Dia de l’Arbre, la Cursa X Muntanya Serra Perenxisa o la Passejà del guió completen l’agenda del cap de setmana

Els Moros i Cristians de Torrent celebren el Mig Any aquest cap de setmana
24/01/2019 -

La ciutat de Torrent es prepara per a viure un intens cap de setmana amb una programació festiva, cultural i esportiva. Els moros i cristians de Torrent celebren el Mig Any, un acte que començarà amb un esmorzar a les 9.30 h en el Parc Central. Seguidament, els festers i festeres, al ritme de la música mora i cristiana, desfilaran des de la parròquia de MontSió fins a la plaça Major, on es reuniran als peus de la Torre per a realitzar el nomenament de càrrecs. Després d’acabar l’acte oficial, tots i totes es dirigiran de tornada al Parc Central per al dinar de “germanor” organitzada per les capitanies de 2019, que acabarà amb una festa amb música i ball.

Medi Ambient

L’Associació de Veïns El Vedat i l’Ajuntament de Torrent han preparat diferents activitats aquest diumenge per a commemorar el Dia de l’Arbre. Els torrentins i torrentines podran participar en una jornada de plantació d’un arbre en família, que té com a objectiu despertar el sentit de la cura de la nostra naturalesa i del nostre entorn natural. Cada família plantarà uns exemplars que s’identificaran amb un número posat en piquetes de senyalística. Des d’aqueix moment seran els encarregats de la cura d’aqueix arbre o arbust. Per a participar es necessita una inscripció prèvia, enviant un correu a la següent adreça: asociacion@elvedat.org

D’altra banda, el Centre Ambiental El Vedat també celebra també el Dia de l’Arbre amb una jornada de portes obertes. A partir de les 11 h es realitzaran diferents activitats com a plantació alzines, ruta pel bosc i tallers per als més xicotets i xicotetes.

Com cada diumenge, els xiquets i xiquetes tenen una cita divertida i educativa a l’Hort de Trénor. Aquest diumenge és el moment per a descobrir tots els secrets de l’aigua amb un taller on descobriran tots els secrets de l’aigua dolça i la importància que té en les nostres vides. A partir de les 11 h.

Activitats esportives

En l’àmbit esportiu, la carera de Cursa X Muntanya Serra Perenxisa és la protagonista de la programació del diumenge al matí. Amb un escenari natural, com són els vessants i senderes de la Serra Perenxisa, els participants correran, des del càmping La Piràmide, en dues modalitats. La primera començarà a les 9 h i té una distància de 21 quilòmetres i un desnivell de 1.000 metres. Per part seua, la segona carrera, que donarà inici a les 10 h, té una distància 12 quilòmetres i un desnivell de 350 metres.

Tradicions

Com a preludi de la festivitat de Sant Blai, els clavaris i clavariesses celebren aquest diumenge a les 12.15 h la tradicional Passejà del Guió. L’acte començarà amb la benedicció i imposició de medalles en la parròquia de Sant Lluís Bertrán, després de la qual, els xiquets i xiquetes desfilaran pels carrers de Torrent repartint caramels i encapçalats per les tres mares i els xiquets del Miracle.

Solidaritat

L’Associació Defensa Animal de Torrent (ADAT) té completa l’agenda del diumenge. L’Auditori acull dos espectacles la recaptació dels quals anirà totalment a benefici de l’associació. A les 12.30 h tindrà lloc la representació “La volta al món en 80 dies”, un espectacle on pujaran a escena més de 50 artistes. A la vesprada, la programació continua amb la comèdia musical “L’última trucada”. A les 19.30 h també a l’Auditori.

75 Aniversari

La germandat de la Vera Creu i Crist Resucitat està d’enhorabona enguany, ja que compleix el 75 aniversari de la seua fundació. Entre les activitats que s’han preparat, la germandat celebrarà una eucaristia en la parròquia de l’Asunción. El diumenge a les 13 h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

bombers
Valencia activa