25n
25N
25N

L'alcalde Michel Montaner convertit professor de francès a l'IES Gonzalo Anaya de Xirivella

L'alcalde Michel Montaner convertit professor de francès a l'IES Gonzalo Anaya de Xirivella
27/02/2020 -

Conéixer de primera mà les inquietuds de l’alumnat, però en francès. L’alcalde de Xirivella ha assistit hui a una classe de l’assignatura de Francès de l’IES Gonzalo Anaya, coordinada per la professora Esperança Nieto, per incentivar l’ús d’aquesta llengua i assabentar-se de les coses que preocupen l’adolescència local. Nascut a França, país en el qual va viure fins als 25 anys, Michel Montaner ha respost les preguntes personals formulades per l’alumnat i ha recaptat els seus suggeriments per millorar el municipi.

“Per què vas venir a Espanya? Tens fills? T’agrada fer esport?”. L’alcalde ha aprofitat l’ocasió per llançar missatges positius i conciliadors. “No vos calleu mai si algú vos pega, vos insulta o vos amenaça”, els ha dit. “Homes i dones som iguals i hem de cuidar aquesta igualtat com un tresor”, ha continuat. L’alarma social generada pel coronavirus ha estat un tema recurrent. Montaner els ha aconsellat que invertisquen els seus coneixements tecnològics a diferenciar la informació rigorosa de les ‘fake news’ que envaeixen cada dia els seus telèfons mòbils.

En l’etapa adolescent conviuen per igual la vergonya i l’atreviment. L’alcalde ha preguntat a cadascú pels seus objectius a la vida. I ja se sap: futbolista de primera divisió, viatjar, conèixer altres cultures … “Lluiteu pels vostres somnis i il·lusions, que ningú vos lleve aquest dret”, els ha respost Montaner. S’ha parlat també de potenciar els esdeveniments festius a la franja de vesprada per afavorir l’assistència de públic més jove. “El que sí vos dic és que la porta de l’Ajuntament és de vidre i si algun dia voleu venir a veure’m la trobareu sempre oberta”. A les dos en punt de la vesprada ha sonat la sintonia que posava fi a la classe. A eixa hora hi havia molta gana. Aurevoir, monsieur le Maire.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × dos =

bombers
CCCC
bombers