25n
25N
25N

Metrovalencia senyalitza les portes dels seus trens i tramvies per a facilitar l'accés de persones de mobilitat reduïda i discapacitat visual

Metrovalencia senyalitza les portes dels seus trens i tramvies per a facilitar l'accés de persones de mobilitat reduïda i discapacitat visual
08/01/2020 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la senyalització de les portes de les unitats de metro i tramvia que circulen en la seua xarxa de Metrovalencia per a facilitar la identificació de les mateixes a persones de mobilitat reduïda o discapacitat visual.

La senyalització s’ha realitzat tant a l’interior com en l’exterior de les primeres portes de les 106 unitats que circulen a València de manera habitual. Prèviament, FGV ha realitzat diferents proves en les seues unitats en servei per a comprovar l’efecte d’aquesta mesura i comptar amb les aportacions d’entitats i associacions que representen a aquests col·lectius.

En Metrovalencia la nova senyalització s’ha aplicat en 62 unitats de metro i 19 tramvies de la sèrie 4200. A més, els 25 tramvies de la sèrie 3800 ja compten amb aquest indicatiu, després del seu procés de renovació.

Per a la senyalització de les portes s’utilitzen vinils amb unes característiques específiques per a garantir la seua finalitat, durabilitat i seguretat. La nova identificació permet que FGV s’adapte als requisits exigits per les normatives actuals i que estableixen com a requisit accessos amb un alt contrast cromàtic que permeta la fàcil visualització i identificació de les portes.

Aquesta iniciativa està recollida en el Pla d’Accessibilitat Universal d’FGV que té com a finalitat de garantir les condicions de mobilitat de totes les persones sota les premisses d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per a la clientela.

L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tota la clientela i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, mitjançant una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana i que formen part d’una Comissió de Seguiment que, juntament amb FGV, col·labora a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − nou =