25n
25N
25N

Metrovalencia recupera un 44% de la demanda de persones viatgeres abans de la COVID-19 en iniciar la nova normalitat

Metrovalencia recupera un 44% de la demanda de persones viatgeres abans de la COVID-19 en iniciar la nova normalitat
23/06/2020 -

Metrovalencia ha recuperat un 44,10% de la demanda de persones viatgeres que tenia abans de l’estat d’alerta i la crisi sanitària del coronavirus, en concloure les diferents fases de confinament i entrar en la nova normalitat.

D’aquesta manera, el dilluns 22 de juny, primer dia laborable de la nova normalitat, Metrovalencia va desplaçar a 97.789 persones viatgeres, la qual cosa suposa un 44,10% de la mobilitat que es va produir en una jornada similar de juny de 2019.

Entre el primer dia laborable del confinament, el 16 de març, i el primer dia laborable de la nova normalitat, el 22 de juny, l’increment de persones passatgeres ha sigut de 66.134, en passar dels 31.655 als 97.789.

A més, les prop de cent mil persones usuàries del 22 de juny suposen el major número de tots els primers dies laborables de les diferents fases de confinament que ha experimentat la població i un increment del 10,78% respecte del primer dia laborable de la Fase 3, el dilluns 15 de juny.

El nombre de viatgers i viatgeres ha anat evolucionant segons els successius canvis de fases durant el confinament i la desescalada, que han comportat progressivament major llibertat de moviments als ciutadans i ciutadanes.

Així, en un primer moment, des del 16 de març, primer dia laborable del confinament, es va produir un descens de persones viatgeres històric, ja que els 31.655 d’aquesta jornada no es poden comparar amb els 409.294 de la mateixa data de 2019, en plena celebració de les Falles i un dels dies de major moviment de l’any.

Durant tota la segona quinzena de març, la disminució de la mobilitat es va anar accentuant fins a tancar el mes amb un descens del 60% de les persones viatgeres respecte al passat any, i fins i tot considerant que en la primera quinzena s’estaven registrant augments respecte a 2019.

A l’abril, al confinament es van sumar els escassos desplaçaments que se solen produir durant la Setmana Santa per a aconseguir el rècord negatiu de persones viatgeres de Metrovalencia en tota la seua història, 407.560 usuaris i usuàries, o cosa que és el mateix, un 92,40% menys que en el mateix període de 2019.

En aquest mes es va produir també la menor mobilitat dels quasi cent dies d’estat d’alerta. El 12 d’abril, Diumenge de Resurrecció, es van comptabilitzar només 3.688 persones viatgeres.

Una vegada tocat fons, el mes de maig va suposar el lent inici de la recuperació. A pesar que el primer dia laborable de la Fase 0, el 4 de maig, es van comptabilitzar 26.391 clients i clientes, menys que el primer dia laborable de confinament, les dades van començar a millorar i el primer dia laborable de la Fase 1, el 18 de maig, els usuaris van ser ja 46.680, un 76,87% més que al començament de la Fase 0. Aquest pausat però constant increment va permetre finalitzar maig amb un descens del 84,05% de viatgers, resultant 8,35 punts millor que a l’abril.

L’inici del mes de juny va coincidir amb el començament de la Fase 2 i un moviment de 67.865 persones passatgeres el dia 1, que representa un 45,38% més que el començament en la Fase 1 i que, encara que continuava estant molt lluny dels desplaçaments d’abans de la crisi sanitària, mantenia el constant avanç de Metrovalencia.

La Fase 3 va començar el 15 de juny amb 88.272 viatgers i viatgeres, la qual cosa equival a un increment del 24,71% respecte de l’inici de la Fase 2 i va confirmar l’avanç segons s’anaven superant les diferents fases imposades per l’estat d’alerta.

Amb l’arribada de la nova normalitat aquesta setmana, es preveu que el còmput general de juny seguisca la mateixa tendència i les dades siguen millors que al maig i el nombre de passatgers continue creixent.

Transport segur

Amb la finalitat de garantir que els usuaris realitzen els seus desplaçaments amb totals garanties de seguretat durant la nova normalitat, segons les normes i recomanacions actuals, des d’FGV s’han articulat diferents mesures que acompanyen ús obligatori de mascareta en tots els desplaçaments.

Per part de l’empresa pública s’ha organitzat un reforç del dispositiu de vigilància en trens i estacions que compta amb la col·laboració de les Forces de Seguretat. També s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i a l’interior de trens i tramvies.

Una vegada que s’ha tornat a permetre ocupar tots els seients disponibles en trens i tramvies, FGV ha senyalitzat els itineraris dels viatgers en les estacions i, durant aquestes setmanes, s’ha disposat que la compra de títols de transport en les estacions es realitze exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es puguen realitzar a través de la pàgina web o l’App (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, els usuaris poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Servei de transport actual

La Generalitat aplica el calendari de servei habitual en l’explotació de Metrovalencia, a excepció del servei nocturn de “A la Lluna de Metrovalencia”, amb la finalitat de recuperar la màxima normalitat possible en les circulacions i adaptar l’oferta a la demanda sobre aquests mitjans de transport.

En Metrovalencia, les línies de metro ofereixen el servei habitual establit de dilluns a divendres, dissabtes i diumenges i festius. En el tramvia, la Línia 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch), la Línia 6 (Tossal del Rei-Marítim Serradora) i des del 15 de juny la Línia 8 (Marítim Serradora- Marina Reial Juan Carlos I) han recuperat el servei dels dies laborables no lectius, per no estar oberts els centres universitaris i educatius.

Els usuaris de Metrovalencia disposen dels canals d’atenció telefònica i xarxes socials, així com el telèfon d’atenció al client gratuït 900 46 10 46. En twitter @metrovalencia té un horari d’atenció de 6 a 24 hores de dilluns a dissabtes i de 7 a 24 h diumenges i festius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + disset =