25n
25N
25N

Metrovalencia millorarà l'accés a l'aparcament i les instal·lacions de l'estació de València Sud

Metrovalencia millorarà l'accés a l'aparcament i les instal·lacions de l'estació de València Sud
01/08/2020 -

La Generalitat ha licitat les obres per a la millora de l’accessibilitat a l’aparcament públic i instal·lacions de València Sud de Metrovalencia, situades al costat de les oficines centrals de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Les obres afecten la carretera CV-407, en un tram que discorre pels termes municipals de València, Paiporta i Picanya. El pressupost de licitació d’aquests treballs ascendeix a 981.199,18 euros, IVA inclòs.

L’accés actual a València Sud, des de la carretera CV-407, es realitza mitjançant una intersecció en forma de ‘T’ d'”una certa complexitat”, que “genera a vegades situacions de perill i falta de fluïdesa en la incorporació a la xarxa viària”, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Davant aquesta situació, la Generalitat, a través d’FGV, ha projectat l’execució d’una rotonda que millorarà “substancialment” les condicions de seguretat en l’accés i eixida a aquestes instal·lacions.

València Sud acull les oficines centrals d’FGV, els tallers i cotxeres de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, els serveis de manteniment de les instal·lacions fixes, a més de la mateixa estació.

Al costat d’aquestes instal·lacions, es troba un gran aparcament públic i gratuït, tipus park&ride, que té com a finalitat fomentar l’accés a la xarxa de Metrovalencia. L’aparcament compta amb més de 27.000 metres quadrats i unes 1.000 places, per la qual cosa es genera, “diàriament, un gran flux de viatgers i viatgeres i personal empleat que s’acosten a aquesta estació per a accedir al servei ferroviari o bé als seus llocs de treball”.

Les obres previstes en aquest projecte arranquen en el vial d’accés al park&ride i l’estació de València Sud, a uns 120 metres a l’est de l’actual intersecció en ‘T’ que permet l’accés a aquest recinte.

Aquest vial que discorre paral·lel a la CV-407 es prolongarà uns 500 metres, amb una nova glorieta en la intersecció de la carretera CV-407 amb el Carrer Séquia Favara (Camí Faitanar) i Camí del Mal Pas.

CONNEXIÓ CICLOPEATONAL

A més, en el projecte s’ha contemplat la connexió ciclopeatonal des de l’estació de Paiporta de Metrovalencia i del municipi de Picanya amb les instal·lacions de València Sud.

El carril ciclopeatonal té uns sis metres d’ample i el vial principal de connexió amb les instal·lacions d’FGV és d’uns 520 metres amb doble carril de tres a quatre metres cadascun, variable i amb voral de mig metre a cada costat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 2 =