25n
25N
25N

Metrovalencia, més de deu anys sense inversions de l'Estat però amb el suport econòmic del Consell

Metrovalencia continua millorant el seu servei malgrat l’infrafinançament

Metrovalencia, més de deu anys sense inversions de l'Estat però amb el suport econòmic del Consell
10/07/2019 -

Metrovalencia és un dels serveis de transport públic més importants de la ciutat amb més de sis milions d’usuaris al mes. Des del Govern del Botànic s’ha apostat per continuar renovant i adaptant aquest servei als nous temps amb l’esforç econòmic que suposa, si es té en compte que, des de fa més de deu anys, l’Estat no inverteix en el transport públic valencià, en comparació amb altres grans ciutats espanyoles, com Madrid o Barcelona.

Així, entre 2015 i 2019 s’ha invertit, per part de la Generalitat Valenciana, un total de 150 milions d’euros per a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que inclou Metrovalencia i Tram d’Alacant, amb l’objectiu de continuar millorant aquest servei de transport públic. De fet, per a aquest exercici, Metrovalencia ix reforçada amb una inversió de 37,6 milions d’euros, enfront dels 13 de l’any anterior. Una injecció econòmica que contrasta amb la d’etapes anteriors, com en 2013, quan només es va percebre 14,3 milions per a les dues entitats.

Un esforç titànic per part del Consell, que continua reivindicant una inversió justa per al transport valencià. En aquest sentit, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, assegurava que “des de 2010, el Govern no inverteix en el desplaçament diari de dos milions de valencians“, mentre que “126 milions d’euros de tots, també de la ciutadania valenciana, es destinen a finançar el transport de Madrid, 109 milions d’euros per al de Barcelona o 47,5 per a Canàries”. En canvi, el transport de València no rep “ni un euro”.

Més de deu anys d’infrafinançament del transport públic valencià en comparació amb els més de 100 milions d’euros anuals que reben la resta de grans àrees metropolitanes, que s’han hagut de suplir amb les inversions econòmiques del Consell. Així, i malgrat l’infrafinançament, Metrovalencia ha tirat avant nous serveis i més beneficis per als usuaris que, cada dia, opten per aquest mitjà de transport.

Més beneficis per als usuaris

A més de la renovació dels trens, que han anat incorporant millores en seguretat i confort, Metrovalencia també ha incorporat, recentment, importants novetats per a facilitar el desplaçament dels usuaris. Així, no solament els acompanyants de persones amb gran discapacitat – igual o superior al 64% – podran viatjar de manera completament gratuïta, sinó que, des d’aquest dilluns, ha entrat en funcionament el Centre Multicanal, un servei integral de resposta immediata en el qual la ciutadania podrà realitzar consultes relacionades amb les tarifes, normes de viatge, horaris, incidències…

Així mateix, amb la introducció de la TuiN Jove, que en només uns mesos arribava als 7.000 abonats, es posaven en marxa uns descomptes del 15% per als menors de 30 anys.

Nous serveis de Metrovalencia

El servei de metro nocturn ha sigut tot un èxit superant els 155.000 usuaris en els seus primers sis mesos. Des de la seua posada en marxa, s’ha incrementat el nombre de circulacions i freqüències que han aconseguit millorar l’experiència dels usuaris.

Així mateix, i després d’anys paralitzada i de les limitacions pressupostàries, la Línia 10 comença a veure la llum. Es preveu que, a la fi d’any, la primera fase estiga acabada, encara que quedarà per executar quatre fases més. I és que la Línia 10 s’estendrà al llarg de 5 quilòmetres, aproximadament, comptant amb 8 estacions – 3 subterrànies i 5 en superfície -.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =