25n
25N
25N

El Consell incorporarà en 2020 les noves màquines de venda automàtica de títols accessibles en Metrovalencia

El Consell incorporarà en 2020 les noves màquines de venda automàtica de títols accessibles en Metrovalencia
08/12/2019 -

La Generalitat incorporarà durant l’any vinent les noves màquines de venda automàtica de títols plenament accessibles en la xarxa de Metrovalencia, una vegada que diferents associacions de persones amb diferent capacitat han validat el programari que facilitarà la compra de bitllets a aquest col·lectiu. La fisonomia i característiques del moble també compten amb la seua aprovació, segons informa la Generalitat.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha desenvolupat una nova màquina de venda automàtica de títols de transport per a Metrovalencia plenament accessible, tant per a les persones de mobilitat reduïda com per als discapacitats sensorials, cognitius i intel·lectuals, per la qual cosa facilitarà la compra de bitllets als integrants d’aquests col·lectius.

Les noves màquines s’han dissenyat en compliment dels requeriments d’accessibilitat, disseny que està validat per l’empresa Ilunión (pertanyent del Grup Social ONCE), certificant que els elements manipulables de la màquina es troben dins dels rangs d’abast accessible establits en les diferents normatives d’obligat compliment, i estableix algunes recomanacions en el seu disseny. Entre les seues principals característiques destaca la pantalla tàctil de 19 polzades amb majors prestacions gràfiques.

Per a desenvolupar un maneig d’aquesta màquina totalment accessible, s’ha desenvolupat un programari que utilitza la navegació per veu amb el suport de l’ús de la pantalla tàctil en distribució de quatre quadrants, amb un llenguatge fàcil, textos enlaire contrast, ús de pictogrames i la instal·lació de bucles magnètics, la qual cosa permetrà la utilització d’aquestes a persones amb discapacitats sensorials i/o cognitives i intel·lectuals.

El disseny d’aquest programari s’ha desenvolupat amb l’assessorament de les diferents associacions (ONCE, Fesord, Aspes i Plena Inclusió) que pertanyen al Comité d’Accessibilitat d’FGV, presidit pel Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), i que aquesta mateixa setmana han anat a testar-ho i a aportar les recomanacions per al seu ajust final.

L’accés a aquest programari es realitzarà prement en el nou símbol d’Accessibilitat Universal de l’ONU que FGV incorporarà pròximament a les pantalles de les expenedores.

Les noves màquines només permetran el pagament amb targeta de crèdit/dèbit amb xip amb contacte i sense contacte, d’acord amb les noves tendències i amb menor cost de manteniment, i es podran realitzar recàrregues en qualsevol mena de suport amb xip o dispositiu amb tecnologia NFC. Finalment, les noves terminals expendran suports de PVC, ja que les actuals només ho fan en cartó.

MIG MILIÓ D’EUROS

L’empresa pública va adjudicar el contracte de subministrament i instal·lació de 59 noves màquines per un import de 499.977,72 euros. D’aquests equips, 38 s’utilitzaran per a substituir als dispositius més antics i els 21 restants es destinaran a reforçar el servei. En l’actualitat, la xarxa de metro i tramvia posseeix 250 màquines expenedores de bitllets i bons.

Amb aquesta actuació es renova una part del parc de màquines automàtiques allargant la seua vida útil, atés que s’aprofitaran els components dels dispositius retirats com a estoc de reposició per al manteniment de les màquines actuals i, per un altre, es millora el servei als clients, donat el major nombre d’aparells i de les seues millors prestacions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =

art en blanc