25n
Orgull
Orgull

Metrovalencia facilita l'accés a l'Exposició del Ninot 2021 instal·lada per primera vegada en La Marina de València

Metrovalencia facilita l'accés a l'Exposició del Ninot 2021 instal·lada per primera vegada en La Marina de València
16/07/2021 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) facilita des de les parades del tramvia Grau-Canyamelar i Marina Reial de Metrovalencia l’accés a l’Exposició del Ninot 2021, instal·lada per primera vegada en l’espai cultural La Base de la Marina de València.

La mostra s’inaugura oficialment el divendres 16 de juliol, a les 19 hores, i està previst que es tanque al públic els dies 31 d’agost, en l’apartat infantil, i l’1 de setembre per a la resta de figures.

Les parades de Grau-Canyamelar i Marina Reial pertanyen a la Línia 6 (Tossal del Rei / Maritím-Serreria) i 8 (Marítim-Serreria/ Marina Reial) respectivament. Per a enllaçar amb aquestes parades des de les Línies 5 (Aeroport / Marítim-Serreria) i 7 (Torrent Avinguda / Marítim-Serreria) de la xarxa de metro en necessari realitzar transbord des de la mateixa estació d’intercanvi de Marítim-Serreria.

Les tres línies de tramvia en servei de Metrovalencia (4, 6 i 8) compten amb parades pròximes a la façana marítima de la ciutat que permeten que prop de 200 serveis diaris faciliten l’accés a aquesta zona des de primera hora del dia fins a la nit.

El servei que ofereix Metrovalencia amb direcció a les platges compta amb freqüències de pas que oscil·len entre 5 i 10 minuts, en els principals trams de la xarxa tramviària i hores de major afluència.

A la platja, amb metro i tramvia

L’empresa pública de la Generalitat ha llançat una campanya per a promocionar l’ús d’aquests serveis de Metrovalencia en trens, estacions, web i xarxes socials.

‘A la platja, amb metro i tramvia’ té com a objectiu incentivar sobre les possibilitats que ofereix FGV per a accedir de manera còmoda a la platja.

La xarxa de Metrovalencia connecta la ciutat de València amb 36 municipis de l’àrea metropolitana i de la resta de la província que tenen un mitjà de transport que diàriament facilita la mobilitat fins a la platja sense necessitat d’utilitzar el cotxe.

Les persones que desitgen ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden trucar al telèfon 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en la pàgina web de Metrovalencia i en xarxes socials @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + nou =