caixa popular

Metrovalencia fa més accessible la seua estació de Llíria

La instal·lació d’unes plataformes en l’andana facilitarà l’accés als trens a persones amb mobilitat reduïda

Metrovalencia fa més accessible la seua estació de Llíria
16/08/2017 -

L’estació de Metrovalencia de la localitat edetana ja compta amb el nivell d’accessibilitat adaptat. Les obres facilitaran l’accés de persones amb mobilitat reduïda en el trànsit entre l’andana i els trens.

L’empresa pública ha executat les obres creant plataformes accessibles, solucionant així un dels problemes comuns en totes les estacions ferroviàries, que afecta als viatgers en cadira de rodes o amb crosses, en el moment de salvar el buit existent entre l’andana i el sòl de la unitat.

L’obra realitzada s’adapta longitudinalment a l’andana, per a elevar la seua altura i perllongar-la amb l’objectiu de reduir la distància al vagó. Les plataformes accessibles tenen una amplària de 3,50 metres i estan situades al costat de la zona d’estacionament de la capçalera del tren, per a coincidir amb la primera de les portes d’accés a viatgers de la unitat. El Reial decret 1544/2007, que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat per al transport, fixa que la distància entre les “zones d’accés segur” i el sòl dels trens no pot excedir de 5 cm en altura i 7,5 d’ample.

FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències del Reial decret, garantint una distància no superior als 2 cm d’alt i 2,5 d’ample.

El regidor d’Obres i Serveis, Francesc Fombuena, ha manifestat que “en pro de l’accessibilitat, l’Ajuntament de Llíria ja va realitzar millores en l’accés a l’estació des del carrer Juan Izquierdo i ens complau que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigeix María José Salvador, impulse actuacions encaminades a la millora de l’accessibilitat en els mitjans de transport, i en particular en l’estació de Llíria”.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris