25n
25N
25N

Metrovalencia experimenta un augment de viatgers i viatgeres del 36%

Metrovalencia experimenta un augment de viatgers i viatgeres del 36%
14/04/2020 -

El nombre de viatgers i viatgeres que s’han desplaçat per les explotacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metrovalencia i TRAM d’Alacant, ha experimentat un significatiu augment respecte al dimarts 7 d’abril, quan únicament es permetia el desplaçament de treballadors i treballadores de sectors essencials.

Les dades provisionals, fins a les 12 hores d’aquest dimarts, concreten que 8.838 usuaris i usuàries de Metrovalencia han viatjat amb tren o tramvia, la qual cosa significa un augment del 36% respecte al dimarts anterior, 7 d’abril. Si es compara la xifra de viatgers i viatgeres del matí d’aquest dimarts amb la del 17 de març, primer dimarts després del decret d’alarma, es registra un descens del 23%.

Per part seua, els viatgers del TRAM d’Alacant fins al migdia s’han elevat fins a 1.025, la qual cosa representa un 36,6% més respecte al dimarts de la setmana anterior. Si bé, es registra un descens del 34% respecte al primer dimarts amb l’estat d’alarma.

Durant aquesta jornada, l’absència d’incidències ha sigut la tònica dominant en les circulacions de València i Alacant fins al migdia, sense produir-se aglomeracions en les estacions i unitats de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

En aquest sentit, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat la “total normalitat amb la qual s’ha succeït la jornada de hui en tota la xarxa de Metrovalencia, així com en la del Tram d’Alacant” i ha agraït la labor realitzada per voluntaris de Protecció Civil i Forces de Seguretat de l’Estat des de primera hora del matí durant el repartiment de màscares de protecció entre els usuaris en les principals estacions.

Hidrogels i màscares

La Generalitat ha instal·lat des d’aquest matí dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a reforçar la protecció de les persones viatgeres que es desplacen als seus centres de treball a través de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, així com de les línies del Tram de Castelló, on s’han instal·lat dispensadors a l’interior dels autobusos.

La Conselleria de Política Territorial, Obra Pública i Mobilitat ha adoptat aquesta decisió seguint les indicacions sanitàries de mantenir una correcta higiene de mans amb la finalitat d’afavorir la prevenció i frenar l’expansió del coronavirus.

Aquesta mesura se suma al repartiment de màscares per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i voluntariat de Protecció Civil que s’ha iniciat també a primera hora d’aquest dimarts en les principals estacions de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant. Es tracta d’un repartiment en el qual FGV presta la seua total col·laboració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − setze =