25n
25N
25N

L'ús de Metrovalencia va evitar l'emissió de més de 85.000 tones de CO₂ a València

El transport públic s’alça com una de les opcions de mobilitat sostenible per a continuar mantenint una bona qualitat ambiental

L'ús de Metrovalencia va evitar l'emissió de més de 85.000 tones de CO₂ a València
08/06/2020 -

El transport públic és un dels aliats per a reduir l’ús del vehicle privat en aquest procés de desescalada i, d’aquesta manera, continuar mantenint una bona qualitat ambiental en les grans ciutats i reduir la contaminació. En aquest sentit, el conseller de Polítiques Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que “la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana evita, anualment, més de 67 milions de desplaçaments de vehicles privats a València i Alacant, així com en les seues respectives àrees metropolitanes”.

De fet, tan sols Metrovalencia va evitar, l’any passat, 57.868.763 desplaçaments de vehicle privat per la ciutat de València i àrea metropolitana. En aquest sentit, cada dia, una mitjana de 180.000 persones usuàries han fet ús tant del metro, com del tramvia, aconseguint que Metrovalencia arribara, en 2019, als 69,4 milions de viatgers i viatgeres.

Aquesta xifra, a més, es tradueix en una reducció considerable de CO₂ en l’atmosfera, en minimitzar les emissions contaminants que produeixen els vehicles privats. D’aquesta manera, en 2019, es va evitar, ni més ni menys, que l’emissió de 85.779 tones de CO₂. Així mateix, es van deixar de consumir 34.551.742 litres de combustible, que van suposar un estalvi de més de 43.000 euros al preu actual del gasoil i la gasolina.

“La lluita contra el canvi climàtic és un compromís essencial de l’agenda política del Govern valencià i des de principi de legislatura, en la conselleria estem treballant perquè moure’s a peu, amb bicicleta o en transport públic siga una alternativa segura, eficient i assequible”, ha remarcat Arcadi España. Per aquest motiu, des de la conselleria s’ha posat en marxa un pla per a promocionar l’ús de la bicicleta i el patinet amb importants ajudes per a la seua adquisició.

Així, a partir del 15 juny, es concediran ajudes directes de fins a 250 euros per a la compra de bicicletes convencionals de caràcter urbà, bicicletes elèctriques, patinets i kits d’electrificació de bicicletes, en tots aquells establiments i botigues amb seu a la Comunitat Valenciana que s’adherisquen al pla.

Per part del comprador, l’únic requisit serà residir a la Comunitat Valenciana i emplenar, en el local triat per a la compra, la documentació necessària. Posteriorment, una vegada acreditada i aprovada aquesta sol·licitud, podrà beneficiar-se de l’ajuda en el moment de la compra, ja que l’import de la subvenció serà descomptat directament del preu de venda.

Les ajudes previstes són de fins a 250 euros en el cas de bicicletes elèctriques, l’import de les quals no podrà sobrepassar els 1.400 euros; de 75 euros per a les no electrificades, el preu màxim de les quals serà de 500 euros; i igualment 75 euros per a patinets elèctrics, el cost dels quals no podrà ser superior a 450 euros.

Les ajudes també es poden aplicar a la instal·lació de kits d’electrificació, amb un import de fins a 200 euros – el preu màxim del kit està fixat en 600 euros – o a la compra de bicicletes amb elements de càrrega per al transport infantil i en aquest cas les ajudes seran de 150 euros, i el preu de la bicicleta familiar no podrà ser superior a 700 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 1 =