25n
25N
25N

Metrovalencia difon missatges contra la violència de gènere i actituds masclistes amb motiu del 25 de novembre

Metrovalencia difon missatges contra la violència de gènere i actituds masclistes amb motiu del 25 de novembre
21/11/2019 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’ha sumat un any més a les iniciatives promogudes amb la finalitat d’erradicar la violència de gènere i actituds masclistes, i ha activat la difusió de missatges sobre aquesta qüestió en les seues estacions i parades de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, coincidint amb el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones que se celebra el pròxim 25 de novembre.

Les frases encapçalades per la data del 25 de novembre són les següents: ‘Trenca el teu silenci i actua’; ‘No esperes més, demana ajuda’; ‘Per una societat igualitària i lliure de violència de gènere’; ‘No em vulgues tant i vulgues-me millor’; ‘De tornada a casa vull ser lliure, no valenta’; ‘No mires cap a un altre costat, actua’; ‘Per una vida sense maltractament ni violència’. Aquests missatges es difonen en valencià i en castellà.

Col·laboració en el projecte europeu TinnGo

Des de 2018, FGV és una de les entitats que donen suport al projecte TinnGo (2018-2020): Transport Innovation Gender Observatory, a través de la hubs ITENE, projecte que va ser presentat a la convocatòria europea ‘MG-4-3-2018: Demographic change and participation of women in transport’.

Aquest projecte, finançat pel programa europeu Horitzó 2020, té com a objectiu promoure la participació de la dona en el sector del transport a la Unió Europea a través de la generació i recopilació de coneixement.

L’objectiu principal del projecte TInnGO és crear un marc general amb mecanismes específics per a generar canvis en el sector del transport a Europa a través d’una estratègia de mobilitat intel·ligent que siga sensible a les diferències de gènere. Per a aconseguir això, el projecte estableix un Observatori de Gènere d’Innovació en el Transport (en anglés, Transport Innovation Gender Observatory: TInnGO).

Pla d’Igualtat d’Oportunitats d’FGV

En l’actualitat, en FGV s’està negociant el nou Pla d’Igualtat d’Oportunitats, emmarcat en les directrius emanades del Reial decret llei 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació i l’ocupació.

El Pla, amb un contingut ambiciós i exhaustiu, té previst abordar mesures en les àrees d’accés a ocupació, selecció i contractació de personal, d’exercici corresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral, de promoció professional, retribucions, prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe, de comunicació i imatge corporativa, formació en igualtat i violència de gènere.

Entre les mesures que s’estan negociant, figuren accions encaminades a l’orientació de més dones a categories on existeix menor presència femenina, donant referents d’igualtat; fomentar la corresponsabilitat en la cura de fills i filles; garantir que la seua cura no suposa un fre invisible en l’accés a nivells de responsabilitat en l’empresa; i fer visible el compromís de l’empresa amb la igualtat d’oportunitats.

Així mateix, es pretén incloure progressivament accions de formació en matèria d’igualtat a tot el personal de la plantilla i l’establiment de mecanismes per a ajudar a treballadores víctimes de violència de gènere.

També s’està ultimant la negociació d’un nou protocol per a casos d’assetjament sexual o per raó de sexe, incloent-se també un protocol contra l’assetjament a persones LGTBI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + sis =

lleida 2020
activem alfafar