caixa popular

Metrovalencia, gratis el 22 de setembre pel Dia Europeu sense Cotxe

Metrovalencia, gratis el 22 de setembre pel Dia Europeu sense Cotxe
14/09/2018 -

La Generalitat Valenciana oferirà transport públic gratuït divendres que ve, 22 de setembre, pel Dia Europeu sense Cotxe. D’aquesta manera, durant aqueixa jornada els viatgers podran desplaçar-se gratuïtament en els serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració de Territori, María José Salvador, i el d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han presentat les actuacions relacionades amb la celebració de la Setmana Europea de Mobilitat, acompanyats pels alumnes de segon d’ESO de l’IES Lluís Vives.

Es tracta d’una iniciativa “transversal on s’ha involucrat la mobilitat sostenible, el transport públic i les campanyes que es desenvoluparan en l’àmbit educatiu perquè és fonamental conscienciar des de xicotets sobre la necessitat d’utilitzar el transport públic o moure’s sense cotxe en el marc de la Setmana de la Mobilitat”, ha asseverat Salvador.

Durant l’acte, Salvador i Marzà han donat a conéixer la iniciativa #HuiDescansaElCotxe i han intercanviat amb els estudiants i els seus professors idees i propostes per a conscienciar a la societat dels beneficis de la mobilitat sostenible.

Vicent Marzà ha assenyalat que “aquesta campanya de conscienciació i debat per a l’alumnat és imprescindible, per açò cada any des d’Educació ens encarreguem de difondre-la en tots els centres educatius valencians perquè alumnat, professorat i famílies s’impliquen en el projecte”.

A la visita també han assistit el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la directora gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità, María Pérez, i el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordán.

CAMPANYA EDUCATIVA

La Generalitat ha engegat una campanya dirigida a més de 200.000 joves estudiants d’ESO, Batxillerat i FP perquè reflexionen en les aules i en les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat.

Amb aquesta iniciativa, els joves d’entre 14 i 18 anys puguen obrir un debat amb els seus professors i familiars emmarcat dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre.

“Amb aquesta proposta cerquem potenciar la reflexió en el cercle familiar o més proper dels joves per a veure com ens movem i què podem fer per a canviar aqueixos hàbits poc sostenibles”, ha assenyalat la consellera.

En la pàgina web www.huidescansaelcotxe.gva.es es pot trobar tota la informació sobre aquest tema sobre com aconseguir premis com a bicicletes, monopatins, patinets, cascos o bons de transport públic.

Els estudiants matriculats en el curs 2018-2019 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional podran participar, a través del seu perfil de la xarxa social Instagram en manera pública, amb el hashtag #HuiDescansaElCotxe, mitjançant una imatge en la qual aparega, al costat d’un familiar o conegut conductor realitzant el gest de deixar les claus del cotxe a casa i especificant en la publicació a quin curs, centre educatiu i localitat pertanyen.

“Amb aquestes iniciatives volem anar més enllà de la simple promoció de l’ús del transport públic de forma simbòlica i pretenem aconseguir que els més joves ens ajuden a educar i sensibilitzar als seus familiars sobre els avantatges de realitzar desplaçaments més sostenibles que ajuden a millorar el nostre entorn i medi ambient, enfront de les conseqüències i efectes negatius que tenen per a tots l’ús abusiu del cotxe”, ha apuntat Salvador.

En aquest sentit, Vicent Marzà ha afegit que “l’aposta pel transport sostenible, al costat de mesures educatives de seguretat viària es treballen, a més, durant tot el curs en les escoles i instituts mitjançant materials pedagògics, projectes d’innovació relacionats amb aquestes temàtiques, la formació del professorat, la promoció del ‘camí escolar segur’ o el foment de la mobilitat segura amb bicicleta”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 1 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig