25n
25N
25N

Metrovalencia comptarà amb aparca bicis més segurs

Metrovalencia comptarà amb aparca bicis més segurs
06/05/2020 -

La Generalitat incrementarà el número daparca bicis en les estacions de superfície de Metrovalencia per a fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi de les bicicletes amb el metre, facilitant l’accés a la xarxa de Ferrocarrils (FGV) als usuaris que no tenen una estació o parada pròxima.

Els aparca bicis seran diferents dels actuals i tindran forma de ‘U’ invertida, més moderns i segurs. En ells queden ancorades les dues rodes i el quadre de les bicis, que estaran completament secundades. També es col·locarà una senyalització específica per a la seua visualització i es pintarà de blava el sòl que ocupen

Aquesta mesura que s’emmarca en l’impuls als mitjans individuals i sostenibles i en l’aposta per “un millor i eficient transport públic”. L’objectiu és contribuir a descongestionar el trànsit viari en superfície i a cura del medi ambient, destaca en un comunicat el conseller de Mobilitat, Arcadi España.

FGV començarà aquesta mateixa setmana una primera fase d’instal·lació d’aparca bicis en l’estació de Llíria, a la qual seguiran les de Benaguasil 1, Font del Pitxer, Rocafort, Font Almaguer i Massarojos. Més endavant es realitzaran els estudis necessaris per a emprendre noves actuacions dins d’una segona fase.

Metrovalencia ja posseeix sistemes d’aparca bicis en estacions com València Sud, Entroncament, L’Eliana o Riba-roja de Túria. Ara vol potenciar la intermodalitat entre tres mitjans de transports sostenibles com la bicicleta, el metre i el tramvia.

La majoria dels aparca bicis estan en les mateixes estacions o en els estacionaments dissuasius gratuïts per a vehicles que el metre disposa en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9. Permeten un accés més directe i ordenat a València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =