25n
Orgull
Orgull

Metrovalencia acaba la renovació de les escales mecàniques de Colón i substitueix els ascensors de Xàtiva

Metrovalencia acaba la renovació de les escales mecàniques de Colón i substitueix els ascensors de Xàtiva
24/08/2019 -

La Generalitat ha conclòs la renovació de les quatre escales mecàniques de l’estació de Colón de Metrovalencia que comuniquen el vestíbul amb l’andana i ha iniciat les obres per a substituir dos ascensors de l’estació de Xàtiva.

Aquestes actuacions, incloses en el programa de millora i renovació d’ascensors i escales mecàniques de les estacions de Metrovalencia de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), se sumen a les que ja s’han completat entre els mesos de juny i juliol en diferents escales mecàniques de l’estació de Xàtiva, en el seu accés principal, segons ha detallat la Generalitat en un comunicat.

Els treballs es recullen en el contracte de manteniment i conservació d’aquests equips, en vigor des de l’any passat i que compta amb una dotació econòmica de 7.258.615 euros, IVA inclòs, i un termini de quatre anualitats amb possibilitat de pròrroga de dos anys més.

Les actuacions previstes estan adaptades als paràmetres de seguretat establits per la norma UNE-EN-115-2. Amb elles, la institució es marca com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els serveis de Metrovalencia.

ACTUACIONS PREVISTES I REALITZADES

Una vegada completats els citats treballs de l’estació de Colón, FGV ha començat a reemplaçar dos ascensors d’accés a l’estació de Xàtiva. La finalitat és instal·lar elevadors nous, elèctrics, en substitució dels equips hidràulics actuals.

Els nous ascensors inclouen també millores en matèria d’accessibilitat com a portes de cristall transparent, braille i macrocaràcters en les botoneres, bucles inductius en l’intèrfon, dimensions adaptades a la normativa d’accessibilitat actual, i comandaments a distància que permeten sol·licitar l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.

Els treballs de renovació d’ascensors i escales mecàniques van començar a la fi de 2018. En aquestes primeres intervencions es va realitzar un manteniment de cicle llarg de les quatre escales mecàniques de l’estació de Xàtiva, en el seu accés secundari al carrer Ribera.

Altres actuacions ja completades han afectat les escales mecàniques de la pròpia estació de Colón, entre el vestíbul i el carrer, i en Àngel Guimerà, en el seu accés secundari al carrer Palleter, i els ascensors d’Avinguda del Cid que han sigut renovats.

Aquests treballs formen part del manteniment de cicle llarg de les escales mecàniques de la xarxa, dirigits a “prolongar la vida útil d’aquests equips en perfectes condicions”, segons ha indicat la Generalitat.

Aquestes intervencions de manteniment comporten la substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, amb la finalitat de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris. El nombre total d’escales mecàniques en les quals està previst actuar en sis anys és de 48.

Respecte als ascensors més obsolets, el contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50 per cent i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no solament en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa, servei i accessibilitat. El nombre d’ascensors en els quals està previst intervindre en aquest període de sis anys és de 17.

La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius que ha establit FGV per a “respondre a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats o mobilitat reduïda”.

Totes les actuacions en ascensors i escales mecàniques contemplen incorporar el sistema MAX de Thyssenkrupp Elevadors, “el primer sistema de manteniment predictiu, a temps real, en la indústria dels ascensors, que per primera vegada s’incorpora també a escales mecàniques, la qual cosa suposa una innovació a nivell mundial”, segons ha remarcat l’organisme autonòmic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =