25n
25N
25N

El servei de metro nocturn de València celebra el seu primer aniversari amb més de 500.000 usuaris

Més de 500.000 usuaris han confiat en el servei nocturn de Metrovalencia des de la seua posada en marxa

El servei de metro nocturn de València celebra el seu primer aniversari amb més de 500.000 usuaris
13/12/2019 -

El servei de metro nocturn de València celebra el seu primer aniversari. El 14 de desembre de 2018 arrancava un dels serveis més demandats per la ciutadania. Metrovalencia començava a oferir, durant els caps de setmana, festius i vespres de festius, trens en horari nocturn, amb una freqüència de pas entre 20 i 30 minuts, fins a les tres de la matinada. “Amb aquesta aposta decidida pel transport públic, ens situem al nivell d’altres ciutats europees i espanyoles”.

Durant el primer trimestre de 2019, Metrovalencia va dur a terme una sèrie de millores que no només han aconseguit consolidar aquest servei, sinó que s’ha aconseguit incrementar tant el nombre de circulacions, com millorar la freqüència de pas dels trens que ja se situa entorn dels 10-20 minuts pel centre de la ciutat.

En direcció a Alboraia, la freqüència de pas oscil·la entre 15 i 30 minuts. A més, cada 40 minuts, els trens circulen en direcció a les estacions de Seminari i Paterna, i cada 80 minuts hi ha trens en direcció a Picassent, Bétera, Llíria, Rafelbunyol i Riba-roja de Túria.

Finalment, en les línies tramviàries passen amb intervals de 40 minuts en totes les línies, mentre que en els trams Primado Reig-Doctor Lluch i Marítim-Grau-Canyamelar la freqüència és de 20 minuts.

En tan sols deu mesos des de la seua posada en funcionament, un total de 565.000 usuaris han utilitzat el metro nocturn de València, d’acord amb les dades facilitades per la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, encapçalada per Arcadi España. Sens dubte, els dissabtes s’alcen com el dia estrela. I és que si els divendres es registren al voltant de 196.472 viatgers, la xifra ascendeix a 272.148 usuaris durant els dissabtes.

Respecte a les vespres de festius, han obtingut un trànsit de 96.429 persones, entre els quals destaquen el 23 de juny (nit de Sant Joan, amb servei tota la nit), amb 56.806; el 8 d’octubre, amb 11.593 (dia previ al Dia de la Comunitat i festival Pirotècnic); i el 31 d’octubre (Halloween), amb 6.808 passatgers i passatgeres.

El servei de metro nocturn ha arribat a la ciutat de València per a quedar-se. I és que no només ha tingut un excel·lent acolliment des de la seua posada en marxa, fa ja un any, sinó que, cada vegada, més usuaris confien en aquest servei per a desplaçar-se tant pel cap i casal, com per l’àrea metropolitana valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 10 =

art en blanc