25n
25N
25N

Metges es manifesten enfront del Palau de la Generalitat contra la "precarietat laboral crònica" en la sanitat

Metges es manifesten enfront del Palau de la Generalitat contra la "precarietat laboral crònica" en la sanitat
13/06/2020 -

Un grup de metges, abillats amb les seues bates i mascaretes, ha acudit aquest dissabte a una concentració organitzada per Metges Units pels seus Drets a les portes del Palau de la Generalitat a València per a dir “basta al seu menyspreu, mala gestió” i a una sanitat “en coma”, així com per a demanar que s’erradique “la precarietat laboral” instal·lada de manera “crònica” en el sistema sanitari.

Durant l’acte, han realitzat una “plantada” d’un minut de silenci pels morts pel coronavirus a Espanya.

En el manifest de Metges Units pels seus Drets, difós en les seues xarxes socials, demanen que es done veu i autonomia als professionals mèdics a l’hora de planificar l’atenció sanitària i que s’erradique definitivament la “precarietat laboral” instaurada de manera “crònica” en el sistema sanitari.

A parer seu, com a resultat d’una “falta d’inversió” durant molts anys, ara “existeix una sanitat en coma”. “Una sanitat que ha arribat a la vora de l’abisme en aquesta pandèmia. Sobrevivint només gràcies a l’esforç monumental i incondicional del seu capital humà”, han llançat.

Amb aquesta mobilització en diferents punts d’Espanya volen dir “basta” a la “falta reiterada de recursos” sanitaris que “fa que els pacients tinguen esperes intolerables per a accedir a l’atenció que requereixen”.

“Diem basta al menyspreu que suposa no comptar amb nosaltres, els metges, els principals coneixedors de la realitat assistencial i investigadora, per a l’organització i planificació del nostre sistema sanitari. Exigim que es reunisquen ja amb nosaltres. Ja n’hi ha prou d’utilitzar la nostra sanitat com a publicitat electoral i després oblidar-la i injuriar-la”, han sostingut.

Finalment, diuen “basta a la “indefensió i desatenció” patida durant aquesta pandèmia, en la qual lamenten que no se’ls ha proporcionat la informació, formació i els mitjans de protecció “necessaris” per a realitzar la seua labor amb seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tres =