caixa popular

Mesures de prevenció elementals en l'elaboració d'aliments per a prevenir les toxiinfeccions aquest estiu

Sanitat publica totes les recomanacions a través del portal web, tascons de radi i xarxes socials

Mesures de prevenció elementals en l'elaboració d'aliments per a prevenir les toxiinfeccions aquest estiu
12/06/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, recorda que la millor forma de prevenir les toxiinfeccions alimentàries en el període estival és adoptar mesures de prevenció elementals en l’elaboració d’aliments.

Per a açò, ha impulsat una campanya de prevenció de toxinfeccions alimentàries mitjançant la qual es posen a la disposició del públic en general recomanacions per a prevenir aquestes toxiinfeccions.

Totes les recomanacions estan disponibles en el portal de la Conselleria de Sanitat, així com a través de tascons de radi i xarxes socials.

Entre les normes bàsiques, cal recordar que les mans són el mitjà més important de transmissió de gèrmens als aliments. Cal llavar-les abans i durant la preparació dels aliments i sempre després d’anar al bany.

També cal netejar i desinfectar les superfícies, taules, utensilis i tèxtils de cuina sobretot després de manipular aliments crus, especialment carn de pollastre i ous frescos.

Respecte al pollastre cru, es recomana transportar-ho i refrigerar-ho separant-ho de la resta dels aliments i, si es llava la seua carn, s’aconsella que s’eviten les esquitxades.

Així mateix, es recomana utilitzar els ous que tinguen la trencarà neta, sencera i dins del període de consum preferent. No han de llavar-se els ous abans del seu emmagatzematge.

És important no separar mai les clares de les gemmes amb la mateixa pela de l’ou.

Es recomana cuinar completament els productes elaborats amb ou, i, en els rostits de carn, assegurar-se que els sucs siguen clars i no rosats.

Les truites, cremes i altres productes amb ou són un mitjà idoni per al creixement de bacteris. Es recomana refrigerar-les si no es consumeixen immediatament.

Per a elaborar la salsa maionesa és convenient emprar unes gotes de vinagre o llimó i conservar-la en el frigorífic, a més d’utilitzar-la sempre sobre aliments freds (verdures, peixos) i abans de servir-los.

Finalment, es recomana separar sempre els aliments crus dels cuinats i dels llests per a consumir.
Encara que el ‘risc 0’ no existeix, es pot limitar enormement les possibilitats de veure’s afectat o afectada si s’extremen les precaucions i se segueixen les bones pràctiques.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + set =

viva gym canovas
exposicion caps tallats