25n
25N
25N

Ajuntament i associacions de taxis creen mesa de treball per a ajudar a taxi com a servei públic front VTC

Ajuntament i associacions de taxis creen mesa de treball per a ajudar a taxi com a servei públic front VTC
14/12/2018 -

L’Ajuntament de València i les associacions de taxis han creat una mesa de treball per a “beneficiar i ajudar” al sector del taxi com un “servei públic” i en la “lluita” contra les empreses de VTC: “Els taxis són un transport públic, les altres empreses no”.

Així s’ha pronunciat aquest divendres l’alcalde de València, Joan Ribó, després de mantenir una reunió juntament amb el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i les associacions de taxis, en la qual han tret algunes conclusions “fonamentals”.

“Anem a crear un grup de treball per a veure, dins de les poques competències que ens dóna la transitòria d’un decret, els temes sobre contaminació o gestió de transport urbà. Volem beneficiar-los i ajudar en el seu treball i en la lluita contra aquestes empreses. Hi ha una idea que volem deixar clara, els taxis són un transport públic, les altres empreses no”, ha asseverat el primer edil.

L’alcalde ha indicat que el consistori no té competències sobre les VTC, però ha apuntat que segons l’addicional del reial decret poden fer “alguna cosa” i, en cas que la ciutat tinguera un problema de contaminació i calguera restringir el nombre de vehicles, les VTC tindrien “la mateixa consideració que un cotxe normal”.

En la mateixa línia, ha sostingut que, al no ser un servei públic, no poden utilitzar el carril bus i ha puntualitzat que en la taula també tractaran l’estacionament i altres aspectes “més confusos”.

Així mateix, ha ressaltat que en cas que la Generalitat Valenciana es plantege assumir les competències dels taxis es necessitaria assignació pressupostària. “No es poden assumir les competències alegrement, sense recursos necessaris per a afrontar-les, perquè té un cost”, ha manifestat.

El primer edil ha destacat el “molt bon to” de la reunió amb les associacions de taxis: “Saben que per a nosaltres el taxi és un servei públic que valorem molt i volem que millore, estem davant canvis tecnològics als quals han de fer front ells i ens han dit que les empreses de VTC a voltes fan ‘dumbing’, que volem combatre. No és molt fàcil de combatre, però anem a estudiar-ho”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + dos =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa