25n
25N
25N

Oltra anuncia la constitució d'una mesa tècnica amb les diputacions provincials per al desenvolupament de la Llei de Serveis Socials

EP

Oltra anuncia la constitució d'una mesa tècnica amb les diputacions provincials per al desenvolupament de la Llei de Serveis Socials
05/08/2019 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i les diputacions provincials d’Alacant, València i Castelló, constituiran una mesa tècnica per al desenvolupament de la Llei de Serveis Socials Inclusius.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, en la qual s’han abordat diferents qüestions relacionades amb el desenvolupament i la implantació de la Llei de Serveis Socials, i la posada en marxa d’infraestructures socials a la província.

La vicepresidenta ha insistit en la necessitat de continuar treballant perquè les institucions cooperen i treballen “des de la lleialtat, proximitat i amb objectius comuns”, i ha confirmat la intenció de totes dues institucions de seguir amb una política de col·laboració institucional “per a millorar el treball de cara a la ciutadania i posar en el centre a les persones”.

Després de la trobada, la vicepresidenta, que s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda per la benvinguda i el diàleg de col·laboració que s’ha mantingut durant la reunió amb Carlos Mazón, ha destacat la importància que existisca eixa cooperació entre les institucions per al desenvolupament de la nova llei que “ordenarà adequadament els serveis socials en la Comunitat Valenciana i els convertirà en drets irrenunciables”.

Respecte a eixa col·laboració, Oltra ha assenyalat que ja s’ha mantingut una primera reunió amb les tres diputacions “per a avançar la constitució de la mesa tècnica que s’encarregarà d’implantar la nova llei que, sens dubte, constituirà la quarta pota que necessita la societat del benestar”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat la “bona predisposició” a treballar conjuntament i la implicació de totes les institucions a constituir “un sistema de serveis socials que arribe a totes les persones, especialment a les més vulnerables”.

Pla d’infraestructures

D’altra banda, Oltra ha plantejat a Mazón la necessitat d’elaborar un pla d’infraestructures socials en el qual col·laboren els municipis de la província, la Diputació i la Generalitat i que done resposta “a la necessitat de recursos i serveis de la província”.

Aquesta col·laboració, ha assenyalat Oltra, s’establirà a través de convenis i acords en els quals els municipis donaran els solars o les infraestructures, la diputació s’encarregarà de finançar el cost de les obres i la Generalitat assumirà la gestió d’aquests. Es tracta, ha puntualitzat, de “tres nivells administratius treballant per al bé comú que ordene el sistema dels serveis socials a través de la cooperació i la col·laboració”.

La vicepresidenta s’ha referit també a les “competència impròpies en matèria de serveis socials” de la Diputació d’Alacant que afecten la finalitat dels pressupostos d’aquesta institució, i ha anunciat que “paral·lelament al fet que la diputació vaja assumint les atribucions que la llei de Serveis socials inclusius li atorga respecte als suports als xicotets municipis, la Generalitat haurà d’anar assumint aqueixes competències impròpies que en aquests moments repercuteixen en la diputació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + quinze =