25n
25N
25N

Investigadors valencians presenten els estudis sobre salut, contaminació i medi ambient

Investigadors valencians presenten els estudis sobre salut, contaminació i medi ambient
11/12/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit aquesta vesprada en l’Hemicicle municipal una taula redona sobre Ambient i Salut. Resultats d’estudis a València, Espanya i a l’àmbit internacional, organitzada conjuntament amb l’Institut Mèdic Valencià, el president del qual, Francisco Morals Olives, ha introduït les ponències realitzades pels investigadors vinculats a la Universitat de València Ferran Ballester, Carmen Íñiguez i Sabrina Llop.

“L’Ajuntament de València té un compromís amb el benestar ciutadà, i de manera innovadora per a la mateixa administració, hem propiciat que açò s’estenga a qüestions tan importants com els problemes mediambientals o la salut alimentària. I sobretot a la vinculació d’aquests dos paràmetres amb el volum de població i les característiques pròpies de la nostra ciutat”, ha manifestat Joan Ribó.

La seua intervenció ha tingut lloc després del debat en el qual s’han abordat els assumptes objecte de recerca pels investigadors valencians. En el cas de Ferran Ballester, la seua ponència aborda la “Salut i medi ambient. Estudi sobre infància i medi ambient (INMA). Contaminació atmosfèrica i salut”. La ponència de Carmen Íñiguez, per la seua banda, porta per títol “Temperatura ambient, canvi climàtic i salut”. Finalment, el treball investigador de Sabrina Llop aborda “l’Exposició a tòxics durant l’embaràs i l’etapa infantil i la relació amb la salut i el desenvolupament”.

En la seua intervenció de tancament, l’alcalde de València ha ressaltat que ni tan sols els més “negacionistes” poden posar en dubte “les evidències constatades de la relació entre l’aire que respirem i la salut. Perquè ni la salut ni la malaltia són fenòmens aïllats, sinó que són resultat moltes vegades de la interacció entre l’ésser humà i el mitjà que l’envolta. I açò té una especial incidència davant la falta d’aigua, l’escalfament global o la contaminació atmosfèrica”.

Ha afegit que “la inqüestionable, inquietant i innegable relació entre el medi ambient i la salut ha sigut l’objecte d’aquesta sessió organitzada per l’Institut Mèdic Valencià en l’Hemicicle on es debaten els grans assumptes que afecten la ciutat. Assumptes com els que arrepleguen les ponències ací abordades: l’estudi sobre infància i medi ambient, la temperatura i canvi climàtic, o el que aborda la relació entre la salut i el desenvolupament.

Ribó ha felicitat a Ferran Ballester, Carmen Íñiguez i Sabrina Llop, “tots els científics que desenvolupen la seua labor en universitats valencianes, pel seu esforç investigador en un camp que ens afecta a tots i totes. Bona mostra d’açò és el protocol per a fer front a episodis de contaminació atmosfèrica que el Govern de la Nau ha posat en marxa, i que hem hagut d’activar en les últimes setmanes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − onze =