caixa popular

Una taula redona sobre els refugiats obri les activitats L'ESO Canta Amb Cor a Paiporta

Una taula redona sobre els refugiats obri les activitats L'ESO Canta Amb Cor a Paiporta
15/02/2018 -

Les activitats de la tercera edició del projecte musical L’ESO Canta Amb Cor va començar aquest dimarts a Paiporta amb la celebració d’una taula redona al voltant del tema que centrarà l’activitat d’enguany, el fenomen de les persones refugiades. L’acte va comptar amb la col·laboració de la Comissió d’Ajuda al Refugiat CEAR-País Valencià, que va compartir amb l’alumnat assistent aspectes d’aquesta problemàtica que afecta a més de 65 milions d’homes, dones, xiquets i xiquetes en tot el món.

A la taula redona va assistir la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Paiporta, Maribel Alabalat, així com la responsable de l’Àrea de Voluntariat de CEAR-PV, Ángela Nzambi, a més de persones que han patit la necessitat de convertir-se en refugiades per diferents motius, que explicaren les seues circumstàncies i vivències.

L’ESO Canta Amb Cor se celebrarà el pròxim 25 de febrer a Paiporta, i comptarà amb la participació conjunta de joves de l’IES La Sénia, l’IES Teulada, i l’IES Josep Iborra de Benissa. Així mateix, també participaran el Cor de la Unió Musical de Paiporta, el Conservatori Professional de Música de Teulada Mestre Berenguer, i la Coral Benisserenca.

L’alumnat d’aquestes sis entitats educatives actuarà conjuntament el 25 de febrer a L’Auditori de Paiporta, on estrenaran la peça ‘En la oscuridad del mar’, cant comú que tancarà l’espectacle amb la participació de 300 coralistes. L’autor d’aquesta obra inèdita és el professor de música Diego Alamar-Goig, que va viure a Ramala (Palestina) donant classes de música a xiquets i xiquetes per a fer-los la vida més agradable a través de l’aprenentatge de la música.

Les taules redones com la celebrada aquest dimarts a Paiporta es reproduiran en els centres que formen part del projecte educatiu i musical L’ESO Canta Amb Cor, que en les dues edicions anteriors ha estat dedicat a la problemàtica de la violència contra les dones, en el curs 2015-2016, i el ciberassetjament, en el 2016-2017. En aquest 2017-2018 s’ha optat pels refugiats, un conflicte creixent i preocupant, ja que actualment es registren els nombres més alts de persones en aquestes circumstàncies des de la Segona Guerra Mundial.

L’ESO Canta Amb Cor treballa l’educació en valors, i permet que els instituts d’educació secundària participants col·laboren amb conservatoris i cors d’adults de les seues poblacions per a portar endavant actuacions especials que fomenten la pressa de consciència sobre diferents problemàtiques, al mateix temps que aprofundeixen en la importància del treball en equip i la col·laboració amb entitats de fora dels centres.

L’entrada-donatiu per al concert del 25 de febrer costarà 3 euros, que es destinaran íntegrament a CEAR-PV. Així mateix, l’organització de l’esdeveniment ha habilitat una fila 0 per a totes aquelles persones que desitgen realitzar donatius a l’entitat de suport a les persones refugiades, en el número de compte ES26 3159 0066 2516217029. L’esdeveniment té el suport de l’Ajuntament de Paiporta, a través de les regidories de Cultura, Benestar Social i Educació.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + nou =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris