25n
Orgull
Orgull

La Mesa Interdepartamental recomana mantindre l'ús de la mascareta en exteriors

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha suggerit “encaridament” el seu ús en espais públics i privats

La Mesa Interdepartamental recomana mantindre l'ús de la mascareta en exteriors
29/06/2021 -

Dies després que el Govern d’Espanya anunciara l’eliminació de l’obligatorietat de la màscara en exteriors (sempre i quan es mantinga la distància de seguretat), hui la Mesa Interdepartamental ha aprovat una sèrie de qüestions relatives a aquest aspecte. La més cridanera d’elles és que en la resolució de les noves restriccions a partir de l’1 de juliol apareixerà una recomendació quant a l’ús de les màscares en els espais a l’aire lliure, excepte en platges i espais naturals.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han comparegut aquesta vesprada després de la celebració de la Mesa Interdepartamental dedicada a analitzar la situació actual de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana. Així, els dos representants públics han destacat la importància de continuar portant la màscara, encara que ja no siga obligatòria sempre que es mantinga la distància de seguretat.

Volem que es continue utilitzant la màscara a l’aire lliure, excepte a les platges i espais naturals. Hem de tindre una prevenció major en aquests moments. La qüestió fonamental ara mateix és que no hi ha pressió hospitalària, que continua estable. Però, ens preocupa com està evolucionant la pandèmia i com hi ha 20 persones joves hospitalitzades a causa de la COVID-19. L’ús de la màscara és fonamental en els espais d’oci, tant privats com públics”, ha expressat Puig.

Es mantenen les principals restriccions

Després de la reunió que el president va mantindre, ahir, amb persones expertes per a analitzar la situació del territori valencià, i tenint en compte les últimes dades que han pujat la incidència acumulada de la Comunitat Valenciana fins als 75,47 casos per cada 100.000 habitants, la Generalitat ha decidit seguir la tònica de la prudència en la desescalada, i ha mantingut les principals mesures que han estat en vigor, pràcticament, tot el mes de juny.

Ximo Puig i Ana Barceló han assenyalat que les principals restriccions es mantenen. Així, tant el sector de l’hostaleria, com el de l’oci nocturn mantenen els seus horaris de tancament, és a dir, a la 01.00 i a les 02.00 hores. Respecte a les reunions socials, també es manté la mesura com fins ara, és a dir, sense límit de persones, tant en espais públics com privats.

Puja la incidència acumulada

Els macrobrots registrats després dels viatges de fi de curs han sigut un dels principals factors perquè es produïsca un augment dels contagis en els últims dies i, per tant, deixar arrere el risc baix que liderava la Comunitat Valenciana des de feia mesos per a situar-se en una incidència acumulada de 75,47 casos per cada 100.000 habitants.

Des de Sanitat s’insisteix que el 52% dels contagis corresponen a joves d’entre 15 i 29 anys. En concret, el 29% dels positius són entre edats compreses entre els 20 i 29 anys, mentre que el 23% es localitza entre els 15 i els 19 anys. Un sector de la població, encara sense vacunar, i que a més tenen una gran mobilitat. “La relaxació de les mesures de prevenció va lligat a l’augment de la interacció social en grups majors de persones. És el que està provocant l’increment de casos que estem observant”, ha reiterat Herme Vanaclocha, subdirectora d’epidemiologia de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dotze =