25n
25N
25N

Més "Música al Carrer", este cap de setmana a València

Més "Música al Carrer", este cap de setmana a València
22/10/2016 -

Les agrupacions musicals Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel i Agrupació Musical Santa Cecília del Grau són les protagonistes dels concerts d’este cap de setmana del cicle “Música al carrer”. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de Cultura que porta als carrers de la ciutat nombroses actuacions de bandes de música valencianes.

El cicle està organitzat per la Regidoria de Cultura en col·laboració amb la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València. Són un total de 25 concerts, repartits entre els caps de setmana del 2 d’octubre a l’11 de desembre.

Les dos agrupacions actuaran demà diumenge 23. En el cas del Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel serà al Parc de Capçalera a les 12.00 hores, mentre que l’Agrupació Musical Santa Cecília del Grau actuarà a la plaça de les Drassanes a les 17.30 hores.

El Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel és una de les societats musicals centenàries en la ciutat de València. Va ser fundada en 1913 i té la seu actual al barri de Torrefiel, on compta amb una escola de música, una banda d’iniciació i diversos grups de música com la Golden Brass Band, el quartet de clarinets Blackwood Clarinet Ensemble o el grup de saxòfons Music Anima.

Esta societat musical realitza nombroses actuacions al llarg de tot l’any, i participa en els concerts organitzats per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en les campanyes “Retrobem la nostra música” de la Diputació Provincial de València, el Festival de Bandes del Districte de Tránsits, els concerts organitzats per l’Ajuntament de València i la Coordinadora de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a més de concerts i festivals organitzats per la mateixa societat musical.

Amb la direcció de Vicent Català i Borràs, el diumenge oferirà un concert integrat per les peces “Royel pd”, de M. Picó Biosca; “Drema”, d’Alberto Muñoz Bobí; “Aurora”, de José Manuel Izquierdo; “L’artista faller”, de Leopoldo Magenti; “Barco pirata”, de David Postiguillo; “El caballero y la doncella”, de Dídac Bosch Alcaina; i per a concloure, l’himne regional de la Comunitat Valenciana.
Per la seua banda, l’Agrupació Musical Santa Cecília del Grau es va crear en 1980, amb el nom d’Agrupació Musical Falla Isaac Peral – Méndez Núñez. La primera actuació oficial de la Banda es va fer al febrer de 1981.

A més de la banda titular i la banda juvenil, la societat compta també amb un cor d’adults, format per trenta membres, a més d’una escola de música on estudien actualment un centenar d’estudiants.

Entre les activitats anuals de la societat cal destacar les següents: cursos i classes magistrals a l’escola de música, campanya de la Diputació de València “Retrobem la nostra música”, concerts i festivals comarcals de la FSMCV, festivals de la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València, concerts organitzats pel Port Autònom de València, Setmana Cultural de la Societat, Festival de Bandes del Districte Marítim de València, cicle “Concerts a l’aire lliure”, patrocinats per l’Ajuntament de València, i diferents concerts i actes culturals patrocinats per entitats culturals, religioses i lúdiques de la ciutat.

A més, l’Agrupació ha realitzat actuacions fora de les nostres fronteres: Andratx (Mallorca) en 2002, Bernau (Alemanya) en 2005, i Landemont i Saint-Brevin (França) en 2007.

El diumenge, a la plaça de Drassanes, i amb la direcció de Vivian Gutiérrez Abreu, oferiran un concert integrat per les peces “Machaco”, de José Rafael Pascual Vilaplana; “Katiuska”, de Pablo Sorozábal; “Saint Floirant Choral”, de Thomas Doss, “Caravan”, de Duke Ellington, i “Ross Roy”, de Jacob de Haan.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 3 =

museo prehistoria