25n
25N
25N

Més del 80% dels casos de càncer de pròstata es diagnostiquen en estadis primerencs

Més del 80% dels casos de càncer de pròstata es diagnostiquen en estadis primerencs
10/06/2021 -

El dia 11 de juny se celebra el Dia Mundial del Càncer de Pròstata, un tipus de càncer la prevalença del qual ha anat creixent fins a ser el tumor de major incidència en homes. La Conselleria de Sanitat s’ha volgut unir a la celebració d’aquest dia, amb la finalitat de donar una major visibilitat a aquesta mena de càncer la taxa d’incidència del qual en la Comunitat Valenciana és de 129 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, cal assenyalar que la supervivència és del 85% als cinc anys segons les últimes dades disponibles. A més, la major part dels casos es diagnostiquen quan el tumor està localitzat (78%), d’aquesta manera la supervivència millora fins a un 99%.

Segons ha explicat el cap del Servei d’Urologia del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Mateo Pérez, “més del 80 per cent dels casos de càncer de pròstata diagnosticats en la Comunitat Valenciana es detecten en estadis primerencs, amb el que les probabilitats de curació augmenten considerablement i els mitjans terapèutics són menys agressius”.

En aquest sentit, ha afegit que “per aquest motiu, el nombre de pacients en seguiment és més elevat que els d’altres tumors, la qual cosa ha convertit al càncer de pròstata en el tumor amb major prevalença i incidència en homes, per damunt del càncer de pulmó i de còlon”.

L’edat mitjana d’aparició del càncer de pròstata se situa en els 68 anys en la Comunitat Valenciana. Encara que, segons ha explicat el doctor Pérez “cada vegada es diagnostiquen casos a una edat més primerenca, a partir dels 45 anys”.

D’altra banda, amb motiu del Dia Mundial del càncer de pròstata, el doctor Pérez ha recordat “la importància que els homes traslladen al metge d’atenció primària o a l’especialista el seu interés per realitzar-se una revisió urològica”.

Els tractaments més utilitzats són la cirurgia, radioteràpia i hormonoteràpia. També es recorre a la vigilància activa i seguiment exhaustiu en aquells casos de tumors molt incipients i poc agressius amb la finalitat de tractar el tumor en el moment precís.

Finalment, la taxa de mortalitat d’aquesta mena de càncer en la Comunitat Valenciana se situa en 23,8 casos per cada 100.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + disset =