caixa popular

Més de cent municipis coneixen el patrimoni cultural de la Diputació de València

Els programes “Açò és la Dipu” i “Els dimecres ens veiem a la Dipu” han tingut una gran acollida

Més de cent municipis coneixen el patrimoni cultural de la Diputació de València
31/07/2018 -

Obrir a les valencianes i valencians les portes de la Diputació de València, dels seus edificis i el seu patrimoni artístic, és un dels objectius de ‘Açò és la Dipu’ i ‘Els dimecres ens veiem a la Dipu’, dos programes culturals de l’àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer pels quals han passat, entre setembre de 2017 i juny d’enguany, més d’un centenar de municipis.

Consisteixen en una visita guiada amb explicacions històriques i arquitectòniques dels principals edificis de la corporació provincial. Una ruta que comença en els palaus de la Batlia i la Scala, on es troba la seu central de la Diputació. Allí, a més de ser rebuts en la sala de plens per la diputada Berenguer, coneixen espais com el saló de reines, on figuren els retrats de tots els presidents que ha tingut la institució en els més de dos segles d’història.

El MUVIM, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat, o el Centre Cultural La Beneficència, formen part també de les parades durant la visita a la Diputació, així com el IVAF, l’Institut Valencià de Audiofonología, el final del viatge.

Ruta històrica i saludable

El projecte ‘Els dimecres ens veiem a la Dipu’ va sorgir com a resposta a la bona acollida del projecte ‘Acò és la Dipu’, els dos integrats en l’àrea de Benestar Social que dirigeix Mercedes Berenguer. “Volem que els valencians i valencianes coneguen l’entorn històric dels edificis, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que isquen de les seues cases, es moguen i estimulen la seua curiositat, fomentant alhora una vida més activa”, explica la diputada.

La ruta guiada està dirigida a col·lectius de dones i persones majors de 65 anys, jubilats i acompanyants, que tinguen la condició de veïns de qualsevol dels municipis de la província de València. Per a participar han d’enviar les seues sol·licituds a través dels seus respectius ajuntaments o associacions municipals, que col·laboren en l’organització de la visita.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris