caixa popular

Més de 900 docents valencians participen al Simposi d'Educació Plurilingüe

Més de 900 docents valencians participen al Simposi d'Educació Plurilingüe
05/07/2017 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha organitzat per al 5 i 6 de juliol, al Palau de les Arts al ‘Simposi d’Educació Plurilingüe’ que té com a objectiu reflexionar i conéixer plantejaments i reptes actuals de l’educació plurilingüe real.

Més de 900 docents valencians d’Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Secundària, Formació Professional i Formació de Persones Adultes s’han inscrit en aquestes jornades de reflexió i treball, que compten amb experts en el tema valencians i internacionals.

Durant el simposi s’abordaran els aspectes més rellevants respecte a l’educació des de distintes perspectives. També es tractarà l’organització de l’educació plurilingüe d’una llengua minoritzada, així com els programes plurilingües, aprenentatges i competències.

El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha inaugurat les jornades i ha presentat la conferència inaugural de Vicent Pascual, expert en la matèria, qui ha parlat sobre el model valencià d’educació plurilingüe i intercultural.

Així mateix, aquest dimecres també intervenen en el simposi David Lasagabaster, de la Universitat del País Basc, que tractarà la introducció de la llengua estrangera en sistemes plurilingües, i Joaquim Dolz, de la Universitat de Ginebra, que abordarà l’ensenyament en llengües en un context multilingüe. Per acabar la jornada de hui hi ha una taula redona de les universitats valencianes sobre educació plurilingüe.

El simposi continua el dijous amb la intervenció ‘El aula multilingüe: cómo crear un clima de aprendizaje que apoya la adquisición de la lengua escolar’, d’Elizabeth Coelho, d’Universitat de Toronto. Per la seua banda, Patrick Carlista, de la Universitat de Cardiff, parlarà sobre el sistema d’educació plurilingüe gal·lés, i Olga Esteve, de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, analitzarà els reptes metodològics del tractament integrat de llengües. La clausura de les jornades la realitzarà Anna Marzà, de la Universitat Jaume I de Castelló, amb una conferència amb el títol ‘Per una didàctica del plurilingüisme’.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios